Fartbølle drønede afsted med 140 km/t på Skovvejen

Fredag eftermiddag kl. 17.44 målte politiets videobil en personbil, som kørte på strækningen ad Skovvejen i Mørkøv.

Først blev bilen målt med en hastighed på 140 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 90 km/t. Bilisten fortsatte videre ad Skovvejen, hvor han blev målt til at køre 120 km/t selvom hastighedsbegrænsningen nu var 70 km/t.

Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren af bilen, en 28-årig mand fra Stenløse, ikke havde erhvervet kørekort. Han blev sigtet for at køre for hurtigt og for at køre uden førerret. Sagen vil blive lagt op til en klækkelig bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

Politiet har i øvrigt ekstra fokus på hastigheden på de danske veje i denne uge. Ifølge Rigspolitiet øger for høj fart ørisikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger. I hastighedskontrollen, der starter i dag og slutter på søndag vil man have fokus på både store og små hastighedsovretrædelser. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag, oplyser Rigspolitiet.

Leave a Reply