To drenge sigtet efter fund af død kvinde på Orø

To store drenge er blevet sigtet for indbrud i sagen om den kvinde, som blev fundet død i et hus på Kratvej på Orø i lørdags.

Midt- og Vestsjællands Politi er nu ved at afslutte sine undersøgelser i forbindelse med fundet af den døde kvinde.

Omfattende tekniske undersøgelser og en obduktion har indtil videre ikke med sikkerhed kunnet bekræfte identiteten på den afdøde kvinde. Politiet arbejder videre hermed ud fra en klar formodning om, at det er adressens kvindelige beboer, som er fundet død.

Obduktionen kunne i øvrigt klarlægge, at kvinden var død af naturlige årsager efter akut opstået sygdom. Retsmedicinerne fandt ingen indikationer på, at hun havde været udsat for en strafbar handling.

Retsmedicinerne vurderer, at kvinden kan have ligget død på stedet i op til flere uger.

Politiets og kriminalteknikeres undersøgelser på findestedet i lørdags afdækkede, at en dør var blevet brudt op, ligesom en rude fandtes knust, uden at der umiddelbart kunne findes en forklaring herpå i forbindelse med fundet af den afdøde beboer.

Efterforskning førte i den anledning til, at to lokale drenge på 14 og 16 år fra Orø kunne mistænkes for at have begået indbrud på kvindens bopæl. Begge drenge er nu sigtet og afhørt til indbruddet, som de begik for at stjæle pantflasker og i øvrigt uden kendskab til, at kvinden lå død på adressen.

Drengene blev afhørt om indbruddet i overværelse af deres værger og en repræsentant fra de sociale myndigheder i Holbæk kommune. Den 16-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres, medens den 14-årige er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan straffes.

Denne artikel er publiceret den 30. juli 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply