DMI advarer: Risiko for lokale skybrud og torden

Foto: Morten Sundgaard

Lyn over Holbæk i august 2019. Foto: Morten Sundgaard.

DMI har udsendt risikovarsel, der bl.a. dækker Holbæk Kommune om.

Mens der for dele af Jylland er udsendt et såkaldt kategori 1-varsel om voldsomt vejr, så er varslet for andre dele af landet – herunder Holbæk Kommune – en risikomelding.

DMI advarer om, at der i dag fra kl. 11.00 til 22.00 er risiko for tordenbyger og lokale skybrud og der kan lokal falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.

I den forbindelse advarer DMI om, at vand kan samles i lavtliggende områder, f.eks. kældre, vejbaner og viadukter. DMI opfordrer til, at man tilpasser kørselshastigheden til sigtbarhedsfoholdende og ikke kører ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden. Desuden opfordres der til, at man lukker døre og vinduer. DMI advarer også om, at tordenvejr kan medføre risiko for lynbande og fejl på elektriske systemer. Man opfordres til at søge ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Man skal ikke søge lys under træer og man skal undgå at bade eller færdes på store åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Du kan følge DMI’s varsler på www.dmi.dk.

Leave a Reply