Uro og uorden i Ladegårdsparken og Agervang

Arkivfoto: Michael Johannessen.

Søndag aften rykkede politiet ud til både Ladegårdsparken og Agervang efter anmeldelser om både uro og slagsmål.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man modtog den første anmeldelse om uro og uorden i Ladegårdsparken Øst klokken 17.24. Op mod 40 personer skulle være forsamlet i området og de ville måske inlade sig på slagsmål. Politiet rykkede ud i området med flere patruljer, men da politiet ankom til stedet stak flere af personer af fra stedet.

Kort efter fik politiet yderligere anmeldelser om skudafgivelser i området, men patruljerne, der var til stede, kunne hverken se eller høre noget i den anledning. Der kunne måske være tale om affyring af fyrværkeri (”bomberør”), som ifølge nogle af de personer, som politiet traf, måske var rettet mod dem.

Politiet var til stede i området frem til kl. ca. 19.00, hvor der var faldet ro på området.

Knapt en time efter fik politiet en ny anmeldelse om en en større forsamling af personer i samme område. Politipatruljer kørte til området og kunne konstatere, at alle forholdt sig rolige. Der var tale om nogle af de personer, som politiet havde kontrolleret i forbindelse med den første anmeldelse om uro i boligområdet.

Kort før klokken 22 fik politiet en ny anmeldelse om, at der var uro i samme område. Denne gang skulle nogle unge i følge anmeldelse være maskerede og løbe rundt med mindre pinde. Igen rykkede politiet ud til stedet.

Uro i Agervang
Klokken 23.04 fik Politiet så en anmeldelse om Uro i Agervang. Her skulle der være et masseslagsmål, men da politiet kort efter ankom til stedet med flere patrulje munne man konstatere, at alt var roligt i området.

Svensk mand anholdt
Politiet foretog dog med baggrund i de indkomne anmeldelser kontrol af personer og køretøjer i området, hvilket bevirkede, at en 26-årig mand fra Sverige blev anholdt kort efter midnat som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Hans svenske personbil beslaglagde politiet til nærmere undersøgelse i den anledning. Den anholdte er mandag formiddag fortsat i politiets varetægt, indtil politiet og anklagemyndigheden finder ud af, hvad der skal ske med ham.

Ingen ofre
Politiet kan efter udrykningerne til boligområderne i løbet af søndag aften konstatere, at ingen ofre er blevet fundet efter vold eller anden personfarlig kriminalitet

Politiet vil nu forsøge at finde ud af hvad der var årsag til uroen og balladen i Ladegårdsparken og Agervang.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser,at man i boligområder fandt nogle få effekter, der kan være omfattet af våbenlovgivningens bestemmelser om slagvåben, efterladt. Effekterne har politiet beslaglagt til en nærmere undersøgelse i et forsøg på at finde frem til personer, der har været i besiddelse af disse.

Politiet vil den nærmeste fremtid have fokus på området, hvor politiet vil foretage tryghedsskabende patruljering med baggrund i søndagens anmeldelser.

Leave a Reply