14. april 2024

Ost, ost og ost m.m. i lange baner hver onsdag på parkeringspladsen foran Brugsen på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Ost, ost og ost m.m. i lange baner hver onsdag på parkeringspladsen foran Brugsen på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Overskriften er ikke Deres udsendte medarbejder på Orøs, men faldt under et interview jeg foretog med ejeren af ostebilen “osteKNUDen”.

Som vore opvagte læsere nok kan gætte, så hedder ejeren af denne rullende osteforretning Knud til fornavn. Han er født i Tune nær Roskilde, og selv om Knud voksede op på en bondegård, så var lysten til at blive landmand rigtigt, rigtig lille. Han uddannede sig som smed, men på de senere år fik han interesse for ost, og han købte sig en bil hvorfra han solgte ost m.m. En god tradition som atter har fundet fodfæste. For de af vore læsere som har opnået en mere moden alder, kan sikkert huske, at man fik besøg af både en bagerbil og ostebil og så af slagteren. Den tradition forsvandt mere eller mindre i tresserne, og blev erstattet af supermarkeder og køleskabe.

Ostebilen holder hver onsdag eftermiddag ved Brugsen på Orø og det var her, jeg besøgte denne bil, hvorfra jeg købte et stykke gogonzola, som gud ske lov havde den alder, at den kom af sig selv, når man kaldte (på den)samt et stykke valnøddeost fra Holland. Jeg glædede mig til at komme hjem og nyde det alene, men her tog jeg desværre fejl. Så onsdag tog jeg med min bedre halvdel hen til Brugsen, og gentog succesen, dog i større format, da min kone også havde fået smag for den gode ost. Onsdag aften droppede vi medisterpølsen og spiste os mætte i de to gode oste. Ja der røg for over 100 kr ost, men gode ting koster penge, og så må medisterpølsen vente til en anden dag.

Se interviewet med osteKNUDen herunder: