Holbæks virksomheder har søgt lønkompensation for 20 mio. kroner

Ahlgade foto: Michael Johannessen

Ahlgade foto: Michael Johannessen

Corona-krisen er dyr for landets virksomheder – også for virksomhederne i Holbæk Kommune. Derfor har mange af dem også søgt om lønkompensation fra regeringens hjælpepakker.

Tal fra Erhvervsstyrelsen, som Ekstrabladet.dk bringer, viser, at 123 firmaer i vores dækningsområde samlet har søgt om 20.025.369 kroner.

Pr. 24. april var der godkendt ansøgninger for 9.584.194 kroner.

Det er et bredt udsnit af kommunens virksomheder, der har søgt om hjælp. Blandt ansøgerne findes både tøjforretninger, tandlæger, cykelhandlere, sportsforeninger, håndværkere, motionscentre, slagtere, gynækologer, loppemarkeder og flytteforretninger.

I gennemsnit søger hvert firma om 162.808 kroner. Reelt er der dog store forskelle på de ansøgte beløb. Holbæk Sportsby A/S har f.eks. søgt om 740.096 kroner, mens Spilleland har søgt om 17.358 kroner. Tallene fremgår af den liste over ansøgninger, som Ekstrabladet.dk (bag betalingsmur) har offentliggjort.

Minister: tiltrængt, økonomisk saltvandsindsprøjtning
Lønkompensationen skal forhindre, at virksomhederne bliver nød til at fyre medarbejdere, der i stedet kan være hjemme med fuld løn.

Forleden sagde erhvervsminister Simon Kollerup:

– Jeg ved, mange virksomheder har hårdt brug for den her hjælp, og forhåbentligt giver det her en tiltrængt, økonomisk saltvandsindsprøjtning. Som erhvervsminister er mit største ønske at holde hånden under danske lønmodtagere og danske virksomheder i den her corona-krise.

Denne artikel er publiceret den 3. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply