Anbefaler at genbrugspladser åbner igen

KL anbefaler at genbrugspladserne åbnes for privat. Foto: Rolf Larsen.

Kommunernes Landsforening, KL, anbefaler nu, at kommunerne åbner genbrugspladserne for private. Det sker efter sundhedsmyndighederne har vurderet, at en åbning kan være forsvarlig, hvis der tages visse forholdsregler.

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private. Det gælder også genbrugspladserne i Holbæk Kommune -både de bemandede og de ubemandede.

Siden har KL været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Ifølge KL har det været afgørende, at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.
Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra på tirsdag, den 31. marts.

– Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt. Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner, siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

Fors, der står for genbrugspladserner i Holbæk Kommune har lørdag hverken meldt ud på deres hjemmeside eller Facebook-profil, om man følger KL’s rød og åbner for genbrugspladserne.

En kommentar

  • jesper

    Genbrugsstationen på Orø åbner som planlagt først på onsdag , til normal åbningstid, Og man henstiller til ø-boere m.fl. ikke at komme slæbende med al deres affald her i påsken, men kun det det er nødvendig at komme af med. Endvidere må der kun være tre inde på pladsen af gangen , og kunderne skal derfor ikke komme med varevogne og trailere med usorteret affald, de vil blive afvist ved indkørslen

Leave a Reply