Movia lukker midlertidigt for det betjente salg i busserne

Foto: Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen.


Movia indfører nye tiltag, som skal mindske risikoen for, at buschaufførerne smittes med COVID-19/Coronavirus.

Busserne er en del af den nationale kritiske infrastruktur, så borgere, der f.eks. arbejder på sygehuse eller i andre vigtige funktioner, som supermarkeder, kan komme på arbejde og derfor har Movia besluttet at iværksætte en række yderligere tiltag, som skal minimere risikoen for, at chauffører i busserne bliver smittet med COVID-19/Coronavirus.

Tiltagene indebærer, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, og at der indføres en hygiejnelinje – markeret med sort tape i gulvet – bag første sæderække, som kunderne bedes respektere.

Begge tiltag træder i kraft fra i morgen torsdag. Kunderne vil derfor fra denne dato desværre ikke kunne betale med kontanter i busserne. Movia henviser i stedet til rejsekort, DOTs app eller sms-billet via sms 1415.

I forvejen skal passagerne benytte midterdøren, for at stige ombord på bussen af hensyn til chaufførerne og Movia opfordrer fortsat passagerne til at sprede sig i bussen – samt holde afstand til chaufføren.

Der vil blive lagt skilte på de forreste sæder ved chaufføren, hvor det fremgår, at kunderne bedes benytte andre siddepladser, oplyser Movia.

:NB:

Leave a Reply