Læserbrev: Hvem skal nu betale…

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Hvem skal nu betale…

Kære banker , nu har vi sgu krise igen. Sidste gang var det finanserne og jer der blev reddet af folket og staten. Nu er det folket og staten der er i krise, så nu kan I træde i karakter og hjælpe tilbage . Mit forslag til en corona pakke er :Stop for alle renter og afdrag på boliglån og erhvervslån til vi er kommet os, og alle arbejdspladser er genåbnet. Hav som mantra at gå i nogenlunde nul under krisen, og brug evt overskud på at hjælpe de værst ramte familier og firmaer på fode. Sådan en bank corona pakke vil satme være god stil , på forhånd tak
…Citat: Rasmus Nøhr

Og mon ikke den kendte musiker og sangskriver rammer spot on hvad rigtig mange danskere mener og tænker lige nu. I morgen ( tirsdag d. 17/3) skal Danske Bank holde generalforsamling – hvis den da ikke aflyses. – ifølge de dokumenter der ligger kan man se, at Danske Bank har planlagt at sende 7,3 milliarder kroner til deres aktionærer.
Hvorfor har regeringen ikke sikret sig, at bankerne stopper med at betale udbytter, når de får en milliardgaranti og ret til at bruge kapitalbufferen?

Regeringen stiller med en milliardgaranti og tillader bankerne at bruge af deres økonomiske polstring i form af den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer. Samtidig har bankerne tilsyneladende ingen planer om at stoppe udbetaling af udbytte til aktionærerne i milliardklassen. Hvor absurd er det lige! Med den ene hånd støtter regeringen bankerne, for at de kan låne penge ud, og med den anden hånd sender bankerne penge direkte videre til aktionærerne.
Hvis den danske finansverden vil vise samfundssind – så dropper man alt form for aktieudbytte. – de penge kan bedre bruges til dem der reelt holder hjulene i gang.


Karen Thestrup Clausen, medlem af kommunalbestyrelsen i Holbæk for Enhedslisten.

Denne artikel er publiceret den 16. marts 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply