Nyt sygehusvaskeri kan ende i Jyderup eller Svinninge

Sygehusvaskeriet i Holbæk i flammer. Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Jyderup og Svinninge nævnes som to af tre Nordvestsjællandske byer, som kan få glæde af det nye sygehusvaskeri, der skal bygges, efter det gamle vaskeri i Holbæk brændte ned i sommeren 2018.

Det nye sygehusvaskeri, der skal vaske og levere linned, uniformer og lignende til sygehusene, skal ligge i Nordvestsjælland. Det ligger fast, efter Forretningsudvalget i Region Sjælland mandag besluttede at arbejde videre med en endelig placering af vaskeriet i enten Jyderup, Svinninge eller Svebølle.

– Vi ønsker at placere vaskeriet et sted, hvor det kommer både Holbæk, Kalundborg og Odsherred kommuner til gode. Der følger omkring 40 arbejdspladser med vaskeriet, og vi ønsker at tilgodese hele det Nordvestsjællandske område med vores placering af en arbejdsplads af denne størrelse. Men selvfølgelig skal vaskeriet samtidig placeres hensigtsmæssigt, så vi sikrer, at vi kan levere rent vasketøj til regionens sygehuse og institutioner, siger regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen.

Regionen skal nu undersøge de tre konkrete muligheder nærmere, inden politikerne endeligt beslutter, hvor vaskeriet skal ligge. De tre byer undersøges ud fra en række kriterier som pris, størrelse på grund og placering tæt på motorvej.

Denne artikel er publiceret den 26. februar 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply