14. april 2024
PizzaHuset Orø

Hos PizzaHuset Orø er man i disse dage i gang med de sidste forberedelser før åbningen, der vil finde sted omkring 1. marts. Foto: Jesper von Staffeldt.

PizzaHuset Orø
Hos PizzaHuset Orø er man i disse dage i gang med de sidste forberedelser før åbningen, der vil finde sted omkring 1. marts. Foto: Jesper von Staffeldt.

Et nyt spisested slår snart dørene op på Orø.

Åh nej vil sikkert flere orøborgere sige, har vi ikke 6-7 spisesteder i forvejen?. Jo rigtig nok, nu hvor Orø Camping også åbner en Café til sommer, men det kan trods det relative høje antal – set i forhold til en 15 kvm stor ø – alligevel være svært at finde et spisested hvis man kommer lidt ude for højsæsonen f.eks midt i juni måned. Det oplevede Deres udsendte medarbejder fra Orø sidste år, hvor jeg mødte fire noget småsure “amagerkanere” som var noget overraskede over man på Orø, en tirsdag eftermiddag midt i juni måned, ikke kunne finde et sted og spise. Det er nok ikke den bedste reklame for Isefjordens Perle, men da jeg talte med ejeren af en de mindre spisesteder på Orø var hans kommentar til dette: Jeg er ikke noget socialkontor, jeg åbner først når der er penge i det. Tjaaah, hvad kom først ægget eller hønen?, hvis du forstår.

Fast food montren i Orø Brugs er meget velbesøgt i turist sæsonen uden for sommerferien fortæller brugsuddeler Carsten Stidsen til Holbaekonline.dk. Han må tit fortælle turister, at de så må slå sig til tåls hvad de kan finde dér, hvis de ikke har husket madpakken hjemmefra. Foto: Jesper von Staffeldt.

I dag, lørdag d. 8. februar, fandt Deres udsendte medarbejder et spisested der var åbent: Den gode Viking i Næsby. Hatten af for det, det kan ikke have været nogen guldgruppe.

PizzaHuset åbner i Bygade
Men fremover vil sulte ø-boere og turister, kunne stille sulten når den omkring 1. marts åbner et nyt spisested i Bygaden 32, hvor der før har ligget ø-kontor og lokalt bryggeri.

I disse dage er man i fuld gang med at gøre klar, således blev f.eks. det store skilt med stedets menu, sat op i dag.

PizzaHuset Orø vil holde åbent alle dage, på nær onsdag og så vil man oven i købet kunne få bragt maden ud. Det skal der nok være mange, både fastboende og landliggere, der vil benytte sig af.

Det nye initiativ kan måske også være med til at sætte lidt skub i øens andre spistesteder – og turistaktører – til at se på deres egne åbningstider, og måske udvidde dem til glæde for både Orøborgere og turister. Med regeringens forsøg på at sætte gang i turismen til landets småøer – herunder Orø – ved at give tilskud til færgebilletterne uden for sommerferien, så kunne der godt være potentiale for øens turistaktører.

Fire turister fra Amager der havde glædet sig til at spise på Orø en tirsdag i juni. De kunne dog ikke finde et eneste spisested der var åbent ved 15-tiden. Foto: Jesper von Staffeldt.

Fire turister fra Amager der havde glædet sig til at spise på Orø en tirsdag i juni. De kunne dog ikke finde et eneste spisested der var åbent ved 15-tiden. Foto: Jesper von Staffeldt.