Nu kan du lære at spille på mundharmonika og bandoleon

Dominik Kwiecien er ansat som underviser hos Holbæk & Omegns Musikskole og underviser i mundharmonika og bandeleon. Foto: HOM.


Holbæk & Omegns Musikskole er i gang med sin 50-års sæson, men det får bestemt ikke jubilaren til at hvile på laurbærrene.

Musikskolen tilbyder nu to nye fag, nemlig mundharmonika og bandoleon. Mundharmonikaen er kendt af de fleste blandt andet gennem musikgenier som Stevie Wonder og Toots Thielemans. Bandoleonen er ikke så kendt i Danmark, men kender man lidt til den argentinske tango, så genkender man helt sikkert lyden af den lille harmonika, som er ét af hovedinstrumenterne i denne genre.

– Vi har været så heldige at få Dominik Kwiecien ansat som underviser. Dominik er en ekstrem talentfuld musiker, som har over 10 års erfaring med at undervise i klaver, harmonika, akkordeon, mundharmonika, og han er én af de få musikere i Europa, der behersker den argentinske harmonika, så det er naturligvis et rent scoop for HOM, fortæller skoleleder Finn Reiner.

– Der har især været efterspørgsel på faget mundharmonika, som kan bruges i alle genre- og bandsammenhænge, og det er altid en stor glæde at kunne imødekomme elevernes ønsker.

Dominik Kwiecien har studeret på musikkonservatoriet i Stettin og København samt på Syddansk Musikkonservatorium, hvor han blev uddannet i solistklassen i marts 2018. Han har adskillige solistoptrædende bag sig i radio, TV og koncertsteder i ind- og udland. I øjeblikket er han i gang med kirkemusikeruddannelsen på Sjællands Kirkemusikskole i Roskilde.

– Vi glæder os utroligt meget til samarbejdet, fortæller Finn Reiner. Dominik har allerede fået de første elever, og har ry for at være en dygtig underviser, som har øje for den enkelte elevs ønsker og han har stor fokus på udviklingen af de stærke sider og talenter.

Du kan læse meget mere om de nye undervisningstilbud, kommende events og selvfølgelig også om Dominik på HOM´s hjemmeside hom-musik.dk

Leave a Reply