20. juni 2024
Købmand Johnny Borch fortæller eleverne fra Bjergmarkskolen om arbejdet med mindre madspild

Købmand Johnny Borch fortæller eleverne fra Bjergmarkskolen om arbejdet med mindre madspild. Foto: Rema1000.

Købmand Johnny Borch fortæller eleverne fra Bjergmarkskolen om arbejdet med mindre madspild
Købmand Johnny Borch fortæller eleverne fra Bjergmarkskolen om arbejdet med mindre madspild. Foto: Rema1000.
Elever fra Holbæk By Skole, afdeling Bjergmarken har været på besøg hos REMA 100 på Halvmånen i Holbæk for at høre om madspild, og hvordan REMA 1000 arbejder med det.

I tre hold besøgte elever og lærer købmand Johnny Borch for at få indsigt i REMA 1000s måde at arbejde med mindre madspild i hverdagen. Det skete i forbindelse med, at skolen i denne uge har projektuge, hvor FN’s 17 Verdensmål er omdrejningspunktet for et skoleprojekt på tværs af årgangene.

– Det er jo en helt fantastisk mulighed for at kunne fortælle eleverne, at mad spiller en rolle ift. verdensmålene, og at vi ikke skal tage det for givet i vores hverdag. Vi har arbejdet med ”meget mindre madspild” i de sidste 11 år i samarbejde med Selina Juul, og det er de resultater, vi har opnået gennem årene, som jeg gerne vil fortælle eleverne om, fortæller købmand Johnny Borch der er glad for at kunne være med til at sætte fokus på projektet.

Udover et fokus på madspild fik købmand Johnny Borch også fortalt om ”Fra jord til bord”-konceptet, der i samarbejde med Gram Slot er med til at sørge for økologisk og danskproducerede varer på hylderne.

Formålet med skolens emneuge er at skabe bevidsthed hos eleverne om de 17 Verdensmål, og samtidig give dem en fællesskabsfølelse ift. at skabe en forskel i fremtiden. Det er koblingen mellem faglighed og samfundsudvikling, der skal smelte sammen i emneugen, og derfor var fokus denne dag på verdensmål nr. 2: Stop sult.

– Vi har fokus på, at folk kun skal købe de varer, de kan forbruge, og vi fik i den sammenhæng fortalt om, hvorfor vores brødpakker er mindre, vores agurker er krumme, og hvorfor vi kun har enkeltstykspriser. Alle disse tiltag skal være med til at vise, hvordan man kan tænke ud af boksen og finde nye løsninger, lyder det fra købmand Johnny Borch.