20. juni 2024
Man kan komme ud og vandre i mamutternes fodspor. Foto: Observatoriet i Brorfelde.

Man kan komme ud og vandre i mamutternes fodspor. Foto: Observatoriet i Brorfelde.

Man kan komme ud og vandre i mamutternes fodspor. Foto: Observatoriet i Brorfelde.
Man kan komme ud og vandre i mamutternes fodspor. Foto: Observatoriet i Brorfelde.
I weekenden den 21. og 22. september fejret Observatoriet i Brorfelde Geologiens Dage med to spændende arrangementer.

Geologiens Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed, der giver hele Danmark mulighed for at stikke fingeren i jorden og blive mindet om den 4,5 milliarder år gamle historie, som er under vores fødder.

Har du jord i hovedet?
Lørdag den 21. september inviterer Observatoriet i Brorfelde til at opleve det omkringliggende dødislandskab i børnehøjde, fx gennem et stjerneløb med glimt af geologi. Der er derudover lagt op til madpakkehygge og en gåtur gennem Jordens historie til toppen af observatoriebakken, hvorfra man tydeligt kan se, hvordan istiden har formet vores landskab.

Unge som ældre gæster er velkomne til at medbringe en flot, sjov eller spændende sten og lade observatoriets geolog løse dens gåder. Husk også tøj der tæmmer vinden, og sko der holder mudder og kokasser ude.

I mammutternes græsgange
Oplev også det fantastiske istidslandskab, når Observatoriet inviterer til gåtur gennem mammutternes gamle græsgange med afgang fra Observatoriet søndag den 22. september. Turen går i mammutternes fodspor forbi Sophienholm Grusgrav og ud til Tjørnedevej, hvorfra man kan se Maglesø. Undervejs er der pauser, hvor Observatoriets geolog, Marie Holst Riis, fortæller om landskabet og udviklingen igennem istiden.

– Jorden vi står på fortæller tusindvis af eventyr om en tid, der engang var, men den fortæller også om alt det, vi kigger på hver eneste dag. Geologi er for mig et enestående vindue til fortiden, og så er det en garanti for masser af spændende oplevelser i det fri. Jeg håber, at rigtig mange nysgerrige kigger forbi til Geologiens Dage, siger Marie Holst Riis, geolog ved Observatoriet i Brorfelde.

Du kan læse mere om arrangementerne, tidspunkter, priser og billetter på www.brorfelde.dk.