16. juni 2024

Arkivfoto: Artikelbureauet.dk

Et flertal i kommunalbestyrelsen har på sit møde onsdag aften, besluttet, at man forsøge at få fritaget kommunens folkeskoler for natioanle test.

De nationale test bruges til at teste elevernes kundskaber og færdigheder i syv forskellige fag. Ti test er obligatoriske fra 2. til 8. klassetrin, og fire test kan tages på frivillig basis. Testene kan give lærere og forældre et indblik i den enkelte elevs faglige niveau inden for de områder af fagene, der testes i.

Men de nationale test har også modtaget kritik, bl.a. er det kommet frem, at testrestultaterne kan have en usikkerhed, som muligvis ikke gør dem velegnede som evalueringsværktøj, som det ellers har været tiltænkt.

Aftenens beslutning betyder, at man nu vil sende en formel ansøgning til Børne- og Undervisningsministeriet om at få fritaget kommunens folkeskoler.