20. juni 2024

Fra åbningen af Holbæk Sportsby. Foto: Michael Johannessen.

Fra åbningen af Holbæk Sportsby. Foto: Michael Johannessen.

Fodboldbanen i Holbæk Sportsby er for kort i forhold til hvad reglerne foreskriver. Men nu lover Holbæk Sportsbys direktør, Carsten Damgaard, at man allerede i næste uge går i gang med rette op på fejlen.

Divisionsforeningen var på besøg i Holbæk Sportsby den 9. juli for at inspicere det nye fodboldstadion, der skal danne rammen om Holbæk B&Is hjemmekampe i 2. division i den kommende sæson.

Divisionsforeningen stiller nogle specifikke krav til bl.a. dimensionerne på selve banen og til sikkerhedsafstandene rundt om banen. Kravet er, at selve spillepladsen skal være 105 x 68 cm, og sikkerhedsafstanden skal være minimum 2 meter fra begge sidelinjer og 3 meter fra begge mållinjer og ud til tilskuerhegnet. På Holbæk Stadion i Sportsbyen viste det sig, at selve banen er 7,5 cm for smal i begge sider og 9 cm for kort i begge ender, når sikkerhedsafstandene skal overholdes, og det er et vigtigt krav fra Divisionsforeningen.

I sådanne tilfælde får fodboldklubben – her Holbæk B&I – dispensation til at spille divisionsfodbold det første år, altså indtil udgangen af juni 2020, hvorefter forholdene skal bringes i orden.

Direktør: Selvfølgelig ærgerligt
Men Holbæk B&I behøver ikke at vente så længe, før forholdende bliver efter reglementet. Det lover direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard.

– Vi får et rigtig rigtig flot stadion, hvor tilskuerne er placeret tæt på spillerne, og så er det selvfølgelig ærgerligt, at banen viser sig at mangle nogle få centimeter. Det vil vi udbedre absolut hurtigst muligt, og allerede i uge 31 går arbejdet med at flytte tilskuerhegnet i gang, og planen er, at stadion lever 100% op til kravene midt i august måned 2019. Vi glæder os til at byde rigtig mange fans velkommen til fodbold på Holbæk Stadion i Holbæk Sportsby

Fodboldstadion i Holbæk Sportsby har 320 overdækkede siddepladser og mange ståpladser rundt om stadion. Når fejlen med tilskuerhegnet er udbedret, vil banen opfylde DBUs krav til stadion i 1. division, bortset fra, at der ikke er varme i banen, da det er et krav, som er kommet efter Holbæk Kommune udsendte udbuddet på Holbæk Sportsby.