Brandvæsnet advarer: Det er tørt

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Vestsjællands Brandvæsen advarer nu om, at det er blevet så tørt, at man uforvarende kan komme til at starte en brand.

Advarslen kommer efter en længere periode med tørt sommervejr og uden meget regn. Det får naturen til at tørste og dermed øges risikoen for, at brande, der opstår i det fri, kan brede sig meget hurtigt og i værste fald blive voldsomme.

Det er endnu tilladt at brænde bål m.v. og grille. Vestsjællands Brandvæsen opfordrer dog til, at man er lidt mere forsigtig end man måske plejer at være, eksempelvis ved at følge rådene nedenfor:

– Brug dertil indrettede bålpladser.
– Sørg for gode afstandsforhold.
– Hav slukningsredskaber tilgængelig inden afbrænding påbegyndes – eks. haveslange, branddasker, skovle m.v. i et omfang så du til enhver tid kan afbryde din afbrænding.
– Hold afbrændingen under opsyn (af en voksen).
– for at ild og alle gløder er slukket ved afbrændingens afslutning (gælder også for grill).
– Du må ikke afbrænde i hård vind (over 10,8 m/s). Hvis det blæser op skal du straks afbryde din afbrænding.

Beredskabsstyrelsen har udgivet vejledningen; ‘Grill, bål og ukrudtsbrænder – med omtanke’, der indeholder masser af gode råd til hvordan du sikkert omgås brug af åben ild.

Følger situationen nøje
VEstsjællands Brandvæsen oplyser, at man nøje overvåger tørkeindeks og vejrprognoser, for at vurdere, om der skal indføres afbrændingsforbud. Det kan blive nødvendigt, hvis tørken fortsætter uforandret over en længere periode.

Et afbrændingsforbud vil kunne omfatte hele Vestsjællands Brandvæsens dækningsområde, enkelte kommuner eller nærmere udpegede områder og vil bl.a. blive offentliggjort på brandvæsnets hjemmeside www.vsbv.dk og på kommunens hjemmeside www.holbaek.dk.

Denne artikel er publiceret den 18. juli 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply