26. maj 2024
Foto: Jesper von Staffeldt.

Fredag eftermiddag viste Michael Arleth fra Orø Droneservice hvordan man "tæmmer " en drone og sikrer sig at hvis uheldet er ude, så kommer dronen altid tilbage. Det skete under Orø Sommerfest på plænen bag Orøhallen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Foto: Jesper von Staffeldt.
Fredag eftermiddag viste Michael Arleth fra Orø Droneservice hvordan man “tæmmer ” en drone og sikrer sig at hvis uheldet er ude, så kommer dronen altid tilbage. Det skete under Orø Sommerfest på plænen bag Orøhallen. Foto: Jesper von Staffeldt.
Der var lidt for enhver smag ved Orø Sommerfest fredag og lørdag.

Der var både rundbold, sækkevæddeløb, tovtrækning og lagkagekonkurrence, mad og drikke, tivoli, musik, dans og ikke at forglemme, bankospil.

Der var også droneopvisning, og den stod Michael Arleth Schmidt fra Orø Droneservice for. En del af Michaels resultater fra de højere luftlag, kan bl.a ses på facebooksiden “os der bor på Orø” – fornyligt optog han en lidt større markbrand lidt nord for Næsby.

Selv om firmaet hedder Orø Droneservice, så ligger hoved indsatsen uden for øen, og selv om Michael fotografer og videofilmer mange smukke landskaber og huse og sommerhuse, især når de skal sælges, så er det først og fremmest de lidt mere “kedelige” opgaver som giver smør på brødet. Det kan være fotografering af marker, således at landmanden f.eks. kan ses hvordan afgrøderne har det, idet Michael har et program som farver markerne på billederne grønne, hvis tilstanden er Ok, gult hvis resultatet er lidt mere tvivlsomt, og rødt hvis advarselslamperne for alvor begynder at blinke. Endvidere er der en hel overvågningsopgaver, feks. hvis en høj skorsten skal efterses, eller en vanskelig tilgængelig del på en bro skal kontrolleres, så klares det i dag med en drone. Endelig kan Orø Droneservice bistå politi og brandvæsen ved ildebrande og eftersøgninger af personer. Privatpersoner kan også gøre brug af denne service ved eftersøgning af personer og forsvundne ting som både og biler. Kort sagt et meget alsidigt arbejde.

Droner er også blevet populære blandt private. Men inden man kaster sig over at købe en drone, så skal man nok tøve en bette, som man siger på jysk: man kan få droner til under 700 kr, men så er vi ovre i legetøjsafdelingen, man skal op på et par tusinde eller tre før man kan få et drone, man kan anvende til noget seriøst.

Næste hurdle er: hvad må man egentlig fotografere og filme? Det ultra korte svar er: Næsten ingenting. Og det er selvfølgelig klart, for ingen af os er vel interesseret i, at en drone kommer dumpende ned i hovedet på os, og vi er vel heller ikke interesseret i at hvis vi ligger i haven og soler os i “bar røv og ingenting”, at naboen følger med via en drone. Hvis man er blevet nysgerrig på reglerne, så kan vi henvise til Trafikstyrelsens officielle side om droner: www.droneregler.dk.

Du kan se et udvalg af Michael Arleth Schmidts flotte droneoptagelser på Orø Droneservices hjemmeside.