20. juni 2024

Foto: Politi.dk

Søndag aften foretog personale fra Midt- og Vestsjællands Politi en kontrol til søs af de sejlende i Holbæk fjord, især omkring havnen hvor mange sejlere var taget ud på vandet i anledning af Sank Hansaften.

Kontrollen fandt sted mellem klokken 18.00 og 01.00.

Politiet oplyser, at man ikke fandt grundlag at skrive nogle sager efter ca. 25 kontroller, men lavede nogle mindre alvorlige påtaler vedr. lanterneføringen i de mørke timer.

Det var så anden dag i træk, at politiet foretog en kontrol til søs i stort set det samme område. Flere af de sejlende fortalte da også politiet, at de havde set, at de også var i aktion om lørdagen og derfor havde checket op på de forskellige krav, der er til de sejlende.

Politiet aktion om lørdagen foregik i tidsrummet kl. 14.00-22.00 i Holbæk fjord, Vesterløbet, Inderbredningen og i Isefjorden. Her kontrollerede politiet ca. 25 fartøjer, herunder en vandscooter. Politikontrollen gav anledning til fire sager, idet to blev sigtet for manglende certifikat og to for manglende forsikring af fartøjet. Samtidig benyttede kontrollen tiden til, at tage nogle præventive samtaler med de sejlende.