16. juni 2024

Arkiv foto: Holbaekonline.dk

I sidste måned kunne vi citere Ekstrabladet.dk, der havde fundet gamle madvarer i Netto på Søagervej i Holbæk – Nu har Fødevarekontrollen også fundet gamle madvarer i samme butik.

Da Ekstrabladet.dk i maj skrev en større artikel om fund af gamle madvarer i butikken, der ligger ved Megacentret, fandt regionschef i Netto Thomas Clement det uacceptabelt med de gamle varer og sagde, at det kunne gøres bedre.

Men på trods af regionschefens udtalelser, så fandt Fødevarekontrollen under sit besøg i onsdags d. 19. juni, uden problemer gamle fødevarer, som var sat til salg efter sidste anvendelsesdato. Det fremgår af kontrolrapporten.

Om fundet står der i rapporten:

“Det indskærpes, at fødevarer ikke må udbydes til salg efter sidste anvendelsesdato og at varer med Bedst før, skal opmærkes efter bedst før dato.. Følgende er konstateret: Der blev fundet en torskerogn med sidsteanvendelsdato 14-6-2019 og med holdbarhed Bedst Før blev der fundet 9 Laktosefri Youghurt udløb 16-6-19, 5 youghurtudløb 14-6-19, 5 Spegepølser udløb 27-5-19, 3 Stjernehapsudløb 16-6-19, 4 beefsnack udløb 23-4-19 og 4 babyfuldkornsgrød udløb 30-4-19.”

Af rapporten fremgår det, at “Virksomheden havde ingen bemærkninger”.

Fundet af de gamle varer betyder, at butikken får en halvglad smiley og et gebyrbelagt opfølgende kontrolbesøg fra Fødevarekontrollen.

Dokumentation: Kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, 19. juni 2019

Læs også: Medie: Netto-butik i Holbæk solgte (meget) gamle madvarer