14. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Liveblog
Velkommen til vores liveblog om dagens valg til Folketinget. I løbet af dagen, aften og natten vil der blive opdateret med bl.a. nyheder og resultater. Du kan se de seneste opateringer ved at opdatere siden.

Seneste opdatering står øverst

Livebloggen er lukket.

23.20 Landsresultatet af Folketingsvalget
I skrivende stund er godt 97% af stemmerne optalt på landsplan. Landsresultatet af Folketingsvalget kan ses her.

23.14 Nu skal der fintælles 
Ved dagens valg blev der i Holbækkredsen afgivet 44.447 stemmer af dem var 43.987 gyldige. Godt to timer tog det, at optælle stemmerne. Nu skal stemmerne fintælles og de personlige stemmer tælles op, så også de kandidater som måtte være på “vippen” kan få vished om, hvorvidt de er inde eller ude af Folketinget.

22.48 Resultat af Folketingsvalget i Holbæk Kredsen
Nu er alle stemmerne talt op på de 15 valgsteder og resultatet af Folketingsvalget i Holbækkredsen er klar. Se resultatet her.

22.31 Resultat fra Holbæk Vest (Absalonskolen)
Dansk Folkeparti er mere end halveret, og stor tilbagegang til Liberal Alliance og Alternativet. Fremgang til Venstre, Socialdemokraterne og SF. Det samme til Radikale og Konservative. Stram Kurs fik 2,6% af stemmerne.Resultat fra Holbæk By Skole, afd. Absalon

22.29 Resultat fra Gislinge
Fremgang til Socialdemokratiet, Konservative, SF og Venstre. Stram Kurs fik 3,7% og Nye Borgerlige fik 2,9%. Tilbagegang til både Alternativet og Enhedslisten. Stor lussing til Dansk Folkeparti.Resultat fra Katrinedalskolen, afd. Gislinge.

22.27 Resultat fra St. Merløse
Vælgerlussing til Dansk Folkeparti. Tilbagegang til Liberal Alliance. Fremgang til Venstre. Stram Kurs fik 3,0%. Resultat fra Merløse Fritidscenter.

22.25 Resultat fra Vipperød
Fremgang især til SF og Venstre. Alternativet halveret, Dansk Folkeparti fik en ordentlig lussing og Liberal Alliance og Enhedslisten må også se en tilbagegang i øjnene.Resultat fra Vipperød Hallen.

22.22 Resultat fra Udby
Det Konservative Folkeparti er gået frem, det samme er SF og Venstre. Dansk Folkeparti fik en vælgerlussing og det samme gjorde Liberal Alliance og Alternativet.Resultat fra Tuse Næs Hallerne

22.18 Resultat fra Svinninge
Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, SF og Konservative er gået frem. Dansk Folkeparti er gået stærkt tilbage og Liberal Alliance er blevet mere end halveret. Stram Kurs fik 3,4% af stemmerne i Svinninge. Resultat fra Svinninge Sportscenter

22.17 Resultat fra Jyderup
Nye Borgerlige fik 2,2%. En fremgang til Socialdemokraterne, Konservative, SF og Venstre. Resultat fra Jyderup Hallen.

22.15 Resultat fra Regstrup
Liberal Alliance er gået tilbage, det samme er Dansk Folkeparti. Venstre er gået frem. Stram Kurs fik 2,8% af stemmerne. Resultat fra Jernløse Hallen.

22.13 Resultat fra Tølløse
Dansk Folkeparti har også i Tølløse fået en meget dårligere valg end i 2015. Socialdemokraterne er gået minimalt tilbage, mens SF går frem. Nye Borgerlige fik 2,4% af stemmerne. Resultat fra Tølløse Hallen.

22.11 Resultat fra Holbæk Midt (Elværket)
Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Venstre er gået lidt frem. Stram Kurs fik 2,2% af stemmerne. Resultat fra Elværket.

22.11 Resultat fra Holbæk Øst (Bjergmarkshallen)
Venstre er gået lidt frem, desamme er Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti. Resultatet fra Bjergmarkshallen.

22.06 Resultat fra Tuse
Vælgerne i Tuse Hallen har vendt ryggen til Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens Konservativ Folkeparti går frem. Også Klaus Riskær Pedersen har fået stemmer, dog blot 1,3%. Resultatet fra Tuse Hallen.

22.04 Resultat fra Mørkøv
Socialistisk Folkeparti og Venstre er begge gået frem. Socialdemokratiet har derimod kun fået en minimal fremgang. Stor vælgerlussing til Dansk Folkeparti.  Resultatet fra Mørkøv Hallen.

21.55 Resultat fra Undløse
Der er vælgerlussing til Dansk Folkeparti. Både Venstre og Socialdemokratiet er gået frem. Stram Kurs har fået 3,8% af stemmerne. Resultatet fra Undløse Hallen kan ses her.

21.50 Resultat fra Orø Forsamlingshus
Alle stemmerne fra Orø Forsamlingshus er talt op. Der er tale om fremgang til både Socialdemokraterne og til Venstre, mens Enhedslisten, Liberal Alliance og ikke mindst Dansk Folkeparti går tilbage. Resultatet kan se her

21.30 16% optalt
Med 16,4% af stemmerne talt op er fordelingen af stemmerne således:

Socialdemokratiet 29%
Radikale Venstre 4,3%
Det Konservative Folkeparti 4,6%
Nye Borgerlige 2,7%
Klaus Riskær Pedersen 1,0%
SF – Socialistisk Fokeparti 6,2%
Liberal Alliance 1,8% –
Kristendemokraterne 0,8%
Dansk Folkeparti 14,0%
Stram Kurs 3,6%
Venstre, Danmarks Liberale Parti 25,4%
Enhedslisten – De Rød-Grønne 5,2%
Alternativet 1,6%
Pinki Karin Yvonne Jensen (UP) 0,1%

21.11 Venter på resultater fra valgstederne
Mens de på de landsdækkende tv-stationer nærmest allerede har udråbt vinderne og taberne af dagens folketingsvalg, baseret på såkaldte exitpolls, så venter vi her på Holbaekonline.dk på faktiske resultater – både fra de enkelte valgsteder og samlet i Holbækkredsen.

20.25 Knapt 85% har stemt
Da valgstederne lukkede klokken 20 havde 84,9% af de 52.991 stemmeberettigede vælgere i Holbækkredsen, benyttet deres demokratiske ret til at stemme. Det er en lille tilbagegang i forhold til 2015. Se hvor mange der har stemt på de forskellige valgsteder her.

Sådan så det ud på Absalonskolen da stemmerne blev talt ved Folketingsvalget i 2011.. Foto: Rolf Larsen.

Kl. 20.04 Optællingen går i gang
Med lukkede valgsteder, kan de valgtilforordnede gå i gang med at optælle stemmerne. Det er et større arbejde, hvor de mange stemmesedler sorteres i bunker efter partier. Senere bliver også de personlige stemmer talt op.

Kl. 20.00 Valgstederne lukker
Valgstederne lukker officielt kl. 20.00 og vi har hos Holbaekonline.dk ikke nogen informationer om, at det er nødvendigt at holde længere åbent på et af de 15 valgsteder i kommunen. Når den sidste vælger har sat sit kryds, så bliver valghandlingen officielt lukket.

Kl. 19.25 Da Kaare fra Vipperød slog statsministeren
Socialdemokraten Kaare Dybvad-Bek har været den helt store modtager af personlige stemmer ved valgende i både 2011 og 2015 i Holbækkredsen – begge gange slog han faktisk de kendte kandidater fra de andre partier.

I 2011 fik Kaare Dybvad-Bek således 3957 stemmer, mens nr. 2 blev Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard med 3508 stemmer og nr. 3 Venstres Jacob Jensen, som fik 2519 stemmer. Ved valget i 2015 – hvor Kaare Dybvad-Bek endte med at blive valgt til Folketinget, fik han 3.023 stemmer, mens nr. 2 blev Lars Løkke Rasmussen – som endte med at blive Statsminister efter valget og nr. 3 blev en anden venstremand, Jacob Jensen.

Den lokale socialdemokrat er født og opvokset i Vipperød. Et lille kuriosum ved dette valg er, at vis man ser efter på hans valgplakater så står der Kaare Dybvad-Bek på nogle af dem og blot Kaare Dybvad på andre. Forklaringen? – Han havde et par hundrede plakater fra valget i 2015 på lager, og da de var i fin stand, besluttede han sig for, at genbruge dem i år.

Du kan læse artiklen om de personlige stemmer fra 2015 her: Kaare Dybvad fik flest personlige stemmer

Valgplakater i Ahlgade ved Folketingsvalget i 2011. Foto: Rolf Larsen.

Kl. 19.14 Et hurtigt tilbageblik på 2011 og 2015
Ved Folketingsvalget i 2011 var der 51.088 stemmeberretigede i Holbækkredsen. Ved valget i 2015 var tallet 51.506 og i år, er tallet 52.991.

Ved sidste Folketingsvalg var stemmeprocenten på 85,51%, hvilket var en tilbagegang i forhold til 2011, hvor stemmeprocenten var på 87.37%.

I 2011 var Venstre det største parti med 26,3% af stemmerne. I 2015 var det Socialdemokratiet, som fik 28,0%.

Kl. 18.41 Fire kommunalbestyrelsesmedlemmer vil i Folketinget
Ikke færre end kommunalbestyrelsesmedlemmer i Holbæk Kommune er med i kampen om at komme i folketinget ved dette valg.

Den ene er Venstres Rasmus Brandstrup Larsen. Han bor i Holbæk, men er opstillet i Lollandkredsen.

Den anden er konservatives enlige kommunalbestyrelsesmedlem Michael Suhr, der er opstillet i Holbækkredsen.

Dansk Folkepartis Jeppe Jakobsen er også med i valget, hvor han kæmper for at beholde sin nuværende plads i Folketinget. Ligeledes fra Dansk Folkeparti er Asbjørn Gertin Olsson kandidat til ‘tinget’. Han er opstillet i Gladsaxekredsen (Københavns Omegns Storkreds), hvor også partiets stifter og tidligere formand, Pia Kærsgaard er opstillet.

Kl. 18.10 3 ud af 4 vælgere har stemt

Privatfoto

Klokken 18 havde 74,92% af de stemmeberettigede vælgere stemt. Du kan se hvordan talene fordeler sig på de 15 valgsteder her: Klokken 18 havde 75% stemt.

Kl. 15.30 Mere end halvdelen har stemt
Klokken 15 havde 55,65% af de stemmeberettigede i Holbæk kredsen afgivet deres stemme. Du kan se hvordan tallene fordeler sig på dit eget valgsted – og kredsens øvrige her: Mere en halvdelen har nu afgivet deres stemme

Kl. 15.00 God stemning på Absalonskolen

Absalonskolen i Holbæk. Privatfoto.
Absalonskolen i Holbæk. Privatfoto.

Der var en lille kø ved alle stemmebordene for at få udleveret stemmeseddel, da Holbaekonline.dk ved 12.30-tiden var forbi valgstedet på Absalonskolen i Holbæk.

På trods af køerne var stemningen god.

Da Holbaekonline.dk et par timer senere igen var der ingen, som stod i kø og ventede.

Kl. 13.10 Valg på sommerdag
En officiel sommerdag er en dag, hvor temperaturen kommer op på 25 grader. Og sådan en dag er det i dag, hvor vi går til stemmeboksene. Ved 13-tiden er der blevet målt 25 grader i Holbæk og nogle steder op til 27 grader.

Kl. 11.45 TV2 Øst i Bjergmarkshallen

This slideshow requires JavaScript.

Kort efter klokken 11 var Holbaekonline.dk forbi afstemningsstedet Bjergmarkshallen. Stedet var fint besøgt og der var en lind strøm af folk, som kom og gik, uden at der var pres på. Der var mange ledige p-pladser, og i modsætning til tidligere valg, var Hjemmeværnet ikke på stedet. Den regionale tv-station TV Øst, var på stedet.

Kl. 10.52 En fjerdedel har stemt
Klokken 10.30 havde 24,19% af de stemmeberettigede vælgere i Holbæk Kredsen afgivet deres stemme. Højest stemmeprocent var i Tuse Hallen hvor 27,75% allerede har stemt. Færrest har stemt i Orø Hallen, hvor 18,94% havde stemt kl. 10.30. Det skal dog bemærkes, at valghandlingen først startede en time senere på Orø.

Kl. 10.38 Læs om valget
Selvom vi har begrænset vores valgdækning denne gang, så kan du alligevel finde nogle artikler og videoindslag om valget. Det f.eks. interview med Michael Suhr, Rasmus Paludan på Ahlgade, Plakatopsætning og debatter. Dem finder du her.

Kl. 10.15 Resultat af Folketingsvalget 2015 i Holbæk Kredsen
Fra dækningen af Folketingsvalget sidste gang, i 2015, kan man læse valgresultatet i Holbæk kredsen her.

kl. 09.10 Nu stemmes der også på Orø
Klokken 9.00 åbnede valgstedet på Orø også. Orø har, ligesom flere andre småøer landet over, fået lov til at vente med at åbne valgstedet til en time efter landets andre valgsteder er åbent. Selvom Orø først er åbnet nu, så har de stadig åbent til kl. 20.00.

Kl. 08.05 Så er valgstederne åbnet
Valgstederne over hele kommunen – undtaget Orø – er åbnet her kl. 08.00. På Orø åbnes valgstedet i Orø Hallen først kl. 09.00. Alle valgsteder holder åbent til kl. 20.00 i aften.