Rasmus Paludan på valgturné i Ahlgade

Foto: Rolf Larsen


Nogle hundreder – fortrinsvis unge – mennesker – tog onsdag aften imod Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan i Ahlgade i Holbæk.

Paludan var på en rundtur i det vest- og nordvestsjællandske, som startede ved 16-tiden i Slagelse og derefter gik via Kalundborg til Torvet på Ahlgade i Holbæk, hvor han ankom omkring kl. 20.20.

Den islamkritiske partileder var dækket voldsomt op af både uniformeret politi, civilbetjente og vagter fra Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Rasmus Paludan startede med at tale til de seere, der fulgte med i live-dækningen på Stram Kurs’ Youtube-side, den side, der om noget, har gjort den kontroversielle politiker kendt. Her talte han om, “affaldet fra Agervang” og sagde, at hvis hans parti får magt som de har agt, så “bliver Agervang et sted, hvor der ikke længere bor fremmede kriminelle samfundstabere”.

I modsætning til hans demonstration i Vangkvarteret i september sidste år, var der ikke opsat afspærring. I stedet stod de mange tilskuere helt tæt på partilederen, og idéen var da også, ifølge Stram Kurs’ facebook-side, at give potentielle vælgere mulighed for at stille spørgsmål direkte til partilederen, som selv stiller op i Sjællands Storkreds.

Og der blev stillet mange forskellige spørgsmål om alt fra hvilke mennesker, han mener skal smides ud af Danmark, over om han selv mener han er et mål for terror til hvad han synes om det nye 5G telenetværk.

Mange af de fremmødte ville også gerne have taget selfies med ham, og han stillede velvilligt op og lod sig fotografere sammen med dem.

Der var dog også en del, som kom med tilråb under seancen, alligevel forløb hele seancen i god ro og orden.

Ved 21-tiden var det slut og Rasmus Paludan satte sig ind i en ventende BMW og forlod Holbæk.

Video på vej…

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 22. maj 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply