Æg og kanonslag mod islamkritiker

Foto: Rolf Larsen

Der blev kastet æg og kanonslag samt enkelte sten mod den islamkritiske partileder fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, da han onsdag aften demonstrerede i Agervang i Holbæk.

Beskyttet af politiet stod Rasmus Paludan bag politiafspærringer på et lille område ved p-pladsen i Agervang. Opfordringer på bl.a. Facebook om at holde sig væk fra demonstrationen blev langt fra fulgt og flere hundrede unge og ældre beboere, nysgerrige og protesterende udefra havde fundet vej.

Stemningen var fra starten aggressiv og situationen var til tider meget anspændt. Ikke mindst i den første time af Paludans tilstedeværelse, hvor der blev råbt både skældsord og trusler mod ham, ligesom der blev kastet spyttet og kastet æg. Også enkelte sten blev kastet mod det lille afspærrede område. Flere høje brag rungede mellem boligblokkende fra eksploderende kanonslag og et enkelt kanonslag blev kastet ind i det afspærrede område hvor det eksploderede mellem politifolkene og Rasmus Paludan.

Flere forsøgte at få svar på deres spørgsmål, nogle aggressivt, andre roligt. Det lykkedes enkelte, at få en forholdsvis rolig diskussion med Paludan og nogle få blev inviteret ind bag politiafspærringen, men de kunne dog hverken hugge eller stikke i den islamkritiske partileders holdning til Islam og muslimer.

I periferien af demonstrationen var der flere gange også optræk til ballade og politiet valgte et par gange, at benytte hundene til at få spredt de mest aggressive tilskuere væk.

Et par personer blev anholdt og politiet foretog flere visitationer.

Enkelte af de fremmødte forsøgte at maskere sig, men langt størstedelen var bare tilstede og fulgte optrinnet, mange med kun hovedrysten til overs for både Ramus Paludan og dem som lavede ballade.

Efterhånden som tiden gik blev stemningen knap så anspændt og langt størstedelen af de tilstedeværende spredte sig i mindre grupper og stod fredeligt og snakkede – flere endda med politibetjentene.

En lille gruppe – hovedsageligt unge – blev stående ved det afspærrede område, hvor de fortsatte med at råbe skældsord mod Rasmus Paludan, mens andre forsøgte at “piske en stemning op” – men politiet var under hele demonstrationen talstærkt tilstede.

Efter ca. 3 timer stoppede demonstrationen og Rasmus Paludan blev af en gruppe på ca 10-15 betjente fulgt til sin bil, som holdt parkeret på en villavej et stykke fra Agervang.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 5. september 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Lars Christensen

  En modig mand, havde politiet ikke været der var han blevet overfaldet og mishandlet. Islam kan ikke lide kritik.

 • Gitte Schmidt

  Eller en kujon – ingen kender svaret – heller ikke du, Lars. En modig mand var vel kommet uden politibeskyttelse.

 • Lars Christensen

  Gitte Schmidt. Hvordan er han en kujon? det forstår jeg ikke.

 • Simon P. Beyer

  Jeg er enig med Lars. Jeg synes også det er modigt at turde stille sig op og sige det vi andre tænker. Det kan ikke være rigtigt at man i 2018 ikke kan kritisere islam uden at blive kaldt “luder”, “køter” eller blive udsat for vold. Rasmus Paludan er så afgjort en modig mand. Der var dog kujoner til stede ved arrangementet – nemlig dem der maskerede sig og ikke turde give sig til kende. Samt dem der fra afstand kastede med sten, kanonslag og æg i stedet for at optræde civiliseret og indgå i dialog. Hvis man følte sig provokeret af Paludans tilstedeværelse, kunne man jo bare holde sig væk i stedet for at stå og råbe og skrige skældsord.

 • Gitte Schmidt

  Lad enhver forblive salig i sin tro!

Leave a Reply