28. marts 2024

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Der bliver ingen åbning af Holbæk Sportsby den 7. maj. Det er konklusionen efter Holbæk Kommunes rådgiver har vurderet byggeriet af Holbæk Sportsby.

Der er kvalitetsmæssige mangler i sportsbyen, og byggeledelsen sikrer ikke fremdrift nok til en færdiggørelse den 7. maj. Det konkluderer Holbæk Kommunes rådgiver i forhold til byggeprocessen på sportsbyen.

– Vores rådgiver vurderer, at der kommer endnu en forsinkelse, og at kvalitetsniveauet halter. Vi kan ikke sige, om sportsbyen kan tages i brug før eller efter sommeren. Der er lige nu for lidt aktivitet på byggepladsen til at Fonden Holbæk Sportsby kan nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. maj, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Borgmesteren undrer sig over, at der sker endnu en forsinkelse, og at det er kommunen og ikke byggeledelsen, der kommer frem til dette. Det får borgmesteren til at indkalde dele af fonden bag sportsbyen til et møde om færdiggørelsen og kvaliteten af byggeriet.

– Vi og ikke mindst alle foreningerne er trætte af forsinkelserne. Derfor indkalder jeg dele af Fonden Holbæk Sportsby til et møde, hvor vi skal drøfte, hvordan byggestyringen af projektet kan forbedres. Der skal styr på processen, så ikke mindst foreningerne ved, hvad de har at holde sig til, og så vi som kommune kan være sikre på, at vi får et byggeri i den rette kvalitet, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Det bliver borgmesteren selv, 1. viceborgmester John Harpøth, 2. viceborgmester Camilla Hove Lund og medlem af kommunalbestyrelsen Søren Stavnskær, der tager mødet.

– Når der i forvejen er tale om en forsinkelse, er det selvfølgelig overraskende, at der er lav aktivitet på byggepladsen. Det bekymrer mig. Det vil vi gerne drøfte med Fonden Holbæk Sportsby. Samtidig vil vi også spørge ind til, om de har den nødvendige byggeledelse på projektet til at sikre fremdriften og den fornødne kvalitet, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

De mange foreninger, der havde forventet at komme ud i sportsbyen i maj, må nu endnu engang væbne sig med tålmodighed. De kan dog alle blive i deres nuværende faciliteter.

Holbæk Sportsby skulle oprindeligt have stået færdig ved årsskiftet.

Læs også: Redaktøren har ordet: Det ligner en skandale

1 thought on “Sportsbyen forsinket igen

  1. Vi hører ikke foreningerne, navnligt Holbæk B&I, komme med kritik af forsinkelsen. I Fodboldklubbens tilfælde kan man gost få deb tanke at det hænger sammen med at Kullegaard og Morten C. Henriksen er storsponserer i klubben og Holbæk Kommune gerne skulle finansiere nedrivning af klubbens bygninger når den flytter ud i sportsbyen.

Comments are closed.