29. november 2023

Der er åbent hus i holbæk Sportsby lørdag d. 23. februar. PRfoto.

Det nærmer sig fem måneder efter Holbæk Sportsby skulle have stået færdig og klar til ibrugtagning er det endnu uvist hvornår det sker. Det begynder at ligne en skandale.

Inden byggeriet af Sportsbyen overhovedet blev vedtaget, var sagen et varm politisk kartoffel. Men det lykkedes til sidst kommunalbestyrelsen at finde flertal for projektet og sportsforeningerne med Holbæk B&I i spidsen kunne se frem til nye moderne faciliteter tegnet af Kullegaard Arkitekter og bygget af Morten C. Henriksen. Hårdt tiltrængt efter mange år, hvor der var blevet sparet på vedligeholdelse af de kommunale sports- og idrætsfaciliteter.

Glæden var derfor stor, da første spadestik blev taget af daværende borgmester Søren Kjærsgaard den 15. september 2016 med lovning på, at Sportsbyen ville være klar til ibrugtagning godt to år senere. Men sådan gik det ikke. Efterhånden som datoen nærmede sig for ibrugtagningen ved årsskiftet 2018/19 stod det klart, at byggeriet var lagt fra færdig. Direktør for Fonden Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard sagde, at forsinkelsen skyldtes ændringer. Datoen blev udskudt til 22. februar. Men heller ikke da den dato oprandt, var Sportsbyen i nærheden af, at være klar til indflytning, selvom man forsøgte at vise noget andet, ved et åbent hus arrangement den 23. februar, altså dagen efter sportsbyen skulle være færdig. 7. maj blev den nye dato. Altså fem måneder efter den oprindelige. Men nu viser det sig så, ifølge en rapport som Holbæk Kommune har fået lavet, at den dato også er helt hen i vejret.

Det ligner efterhånden en skandale.

En ting er, at man bliver forsinket. Men når det sker to og tre gange, og man konstant foregøgler, at man har styr på tingene og nok skal blive klar til næste deadline, så begynder det altså at se ud som om, projektet er ramt af ligegyldighed.

Ifølge kommunens rapport fremgår det, at kvaliteten halter og aktiviteten på byggeriet er så lav, at man ikke kan sige noget om, hvorvidt Sportsbyen vil kunne tages i brug før eller efter sommeren.

Hvem kan klandres for forsinkelsen? Er det Fonden Holbæk Sportsby? Holbæk Kommune? Borgmesteren og Kommunalbestyrelsen? Eller er det entreprenør Morten C. Henriksen? Ligemeget hvem, så burde de skamme sig – skamme sig over, at byde Holbæks borgere og Holbæks sports- og idrætsforeninger den slags.

Læs også: Sportsbyen forsinket igen

3 thoughts on “Redaktøren har ordet: Det ligner en skandale

  1. Det er vel ved at være der hvor der skal rulle hoveder eller betales bøder

  2. Hvilke hoveder skal rulle ?? Der er jo ingen, som er ansvarlige for noget som helst 🙁

Comments are closed.