14. april 2024

Grafik: <a href="https://pixabay.com/users/StarGlade/">StarGlade</a> / Pixabay

Grafik: StarGlade / Pixabay

Til april næste år er Holbæk Kommune vært for Aprilsfestivalen, der er verdens største børneteaterfestival. I den anledning er der udskrevet en plakatkonkurrence med en præmie på 10.000 kroner til vinderen.

I løbet af den uge festivalen varer vil mere end 100 forskellige professionelle teatre optræde.

Forberedelserne er så småt i gang; første skridt er at finde festivalens visuelle identitet. Derfor er der nu udskrevet en åben plakatkonkurrence. Vinderplakaten kommer til at udgøre det centrale element i Aprilfestival 2020’s visuelle identitet. Ud over at få sit design bredt eksponeret, får vinderen overrakt 10.000 kr.

Fokus på talentudviklingen blandt unge
– Vi ved, at vi har masser af kreative talenter i kommunen. Især håber vi, at mange unge vil byde ind på opgaven med at designe en plakat, fortæller udvalgsformand for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen (S) og fortsætter:

– I Holbæk Kommune har vi særligt fokus på talentudvikling. Med Aprilfestivalen 2020 ønsker vi at sætte fokus på unge talenter i de kunstneriske fag. Talentarbejdet er nemlig en helt grundlæggende forudsætning for at vi også i fremtiden har et rigt kulturliv.

Han suppleres af teaterleder ved Teatret Fair Play, Robert Parr:

– At finde sit talent kræver først og fremmest at man møder kunsten. Et møde, som tænder den indre ild og modet til at drømme stort. Derfor er temaet for Aprilfestivalen 2020 ’Mødet, gnisten og drømmen’

– Aprilfestival 2020 sætter fokus på de unge, deres muligheder for udvikling og dét, der inspirerer dem. Her kan de mødes andre talentfulde unge. Unge, som også drømmer om en dag selv stå på scenen. Unge, som drømmer om at blive aktive deltagere på fremtidens kunstscene, siger Robert Parr.

Hvis man har lyst til at deltage i plakatkonkurrence, kan man læse mere på Holbæk Kommunes hjemmeside.