20. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Uroen i Holbæk fortsætter, så sent som i går var der flere episoder som politiet måtte tage sig af som bl.a. omfattede overtrædelser af våbenloven. Fem personer blev anholdt i løbet af i går, tirsdag.

Klokken 16.25 fik politiet flere anmeldelser om, at flere personer blev jagtet i området ved Ahlgade og Lindevej af en gruppe på 3-4 personer. Disse personer skulle muligvis være i besiddelse af en pistol og en kniv. Politiet sendte en del patruljer til byen med baggrund i anmeldelsen for at lede efter gruppen muligt bevæbnet med de anførte våben.

Ca. 25 minutter senere modtog politiet en anmeldelse om, at der måske var skudt med et våben mod biler ved Dampmøllevej / godsbanegården. Politiet fandt biler med knuste ruder, men der var ingen tegn på skudafgivelse. De knuste bilruder skyldtes formentlig hærværk/tyveri fra bilerne natten til tirsdag.

Kl. ca. 17.00 fik politiet valide oplysninger om, at en person var set med en pistollignende genstand i Vestergade. Politiet gennemså noget videoovervågning i området og kunne herefter identificere en bestemt, navngiven mand fra Holbæk. I den mistænktes lejlighed var i alt fire mænd, heriblandt den mistænkte, på 22, 23, 24 og 26 år fra hhv. Holbæk og Gislinge. Alle fire mænd blev anholdt som mistænkte for overtrædelse af våbenlovgivningen, men ved ransagning af den mistænktes bopæl fandt politiet dog ikke effekter, der kunne minde om en pistollignende genstand. Politiet oplyser, at man vil ransage de tre øvriges bopæle for at søge efter den pistollignende genstand.

Kl. ca. 17.30 standsede politiet en personbil på Valdemar Sejrsvej med henblik på kontrol af fører og køretøj. I bilen var en 31-årig mand fra Gørlev Sj., som medbragte en økse i bilens kabine. Da han var kendt af politiet for at have relationer til urolighederne i Holbæk, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Besiddelsen af øksen under de givne omstændigheder blev af politiet anset for at være uden anerkendelsesværdigt formål. Øksen blev beslaglagt som bevis i sagen.

Alle fem anholdte er onsdag formiddag fortsat i politiets varetægt, mens efterforskerne forsøger at få klarlagt detaljerne i de mange anmeldelser til politiet. Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til antallet af anholdte, der skal fremstilles i grundlovsforhør.

Læs også: Politiet opretter visitationszone i Holbæk