Bredt flertal vedtager budget

Et bredt flertal bestående af 29 ud af 31 kommunalbestyrelsesmedlemmer godkendte i går Budget 2019.

– Jeg vil gerne rose mine kolleger for et godt forløb omkring budgettet. I sidste ende var der 29, der stemte for budgetforslaget, men i forhandlingerne var alle 31 med til det allersidste og bidrog afgørende til et solidt budget, der balancerer mellem at styrke udvalgte områder og holde fast i en ansvarlig økonomisk linje, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Ingen store armbevægelser
Den økonomiske situation i Holbæk Kommunne giver ikke plads til de store ambevægelser. Men besparelser og effektiviseringer har gjort, at der kunne sættes penge af til enkelte udvalgte områder, som bl.a. folkeskolen.

– Vi skrev i vores arbejdsprogram, at vi ville prioritere folkeskolen. I budgettet har vi nu styrket området med 21 millioner om året. Træerne vokser ikke ind i himlen, men konkret giver pengene blandt andet mere tid til forberedelse for lærerne og mere feedback til eleverne samt færre børn i klasserne. Det er der brug for, og det har været vigtigt for kommunalbestyrelsen, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Grønne løsninger
En del af Budget 2019 skubber på en udvikling med fokus på grønne løsninger på tværs af kommunen.

– Vi har en ambition om at gøre Holbæk Kommune grønnere. Cykelstier er dyre anlægsprojekter, men det er lykkedes at lave en pulje på 12,5 millioner kroner. Den kan med tiden vokse og dermed bane vejen for flere og sikrere cyklister på vores veje. Samtidig sikrer vi, at der fremover ikke bruges pesticider på de kommunale områder, og vi vil også undersøge, om vi kan sikre vores særligt værdifulde natur bedre. Igen er det de små skridt politik, men vi går i den rigtige retning, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Uddannelser til unge
Borgmesteren slår også ned på et punkt, der ikke er løbet med den store opmærksomhed, nemlig muligheden for uddannelser til unge.

– Det er helt afgørende for vores unge, at vi trækker nogle uddannelsesmuligheder til vores del af landet. Vi har lige budt den nye sygeplejerskeuddannelse velkommen på Holbæk Uddannelses- og Studiecenter eller HUSC. Vi håber, det er første skridt i retning af at genskabe Holbæk som en uddannelsesby. Derfor har det også været enormt vigtigt for os, at vi med Budget 2019 sikrer en mere fast finansiering af HUSC, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

I Budget 2019 er der bl.a. også sat penge af til et nyt plejecenter i Holbæk by.

Budgettet er godkendt af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Lokallisten, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, mens Liberal Alliance som eneste parti har valgt ikke at stemme for.

Du kan læse meget mere om budgettet på www.holbaek.dk/budget

Denne artikel er publiceret den 11. oktober 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply