Bog og udstilling fortæller om visionær Holbæk-købmand og hans efterfølgere

Søren Wolstrup signerer her et eksemplar af sin nye bog til kommunalbestyrelsesmedlem Ole Brockdorff (Privatfoto/Ole Brockdorff)


I går, den 10. oktober, var en særlig dag i Holbæks historie. Da var det nemlig 175 år siden, at den første manufakturforhandler åbnede. Det er blevet fejret med åbning af udstilling på museet og en bogudgivelse.

Den visionære købmand S. Seidelin åbnede ikke bare Holbæks første manufakturhandel, men måske den første i Danmark. Det skete i ejendommen på Ahlgade 41, hvor mand indtil Café Vivaldi åbnede, kunne se navnene på både Seidelin og de efterfølgende købmænd på facaden. Da Café Vivaldi rykkede ind, blev et stort skilt sat på Facaden, så nævnene ikke længere kan ses.

Udstillingen på Holbæk Museum handler om S. Seidelin og hans efterfølgere i butikken i Ahlgade.

Bog af Søre Wolstrup
I forbindelse med åbningen af udstillingen blev Søren Wolstrups nye bog “Købmand Seidelin og alle de andre” præsenteret.

Det skete ved et lille arrangement på Holbæk Museum i den daværende byrådssal i bygningen, der var Holbæks Rådhus fra 1844 til 1911.

Udstillingen kan ses frem til den 2. december og bogen kan købes hos Storkfelt Bog & Ide i Ahlgade, samt Bog & Idé i Smedelungsgade.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 11. oktober 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply