7. december 2023

Foto: Politi.dk

Mandag eftermiddag modtog politiet en anmeldelse fra en 49-årig mand fra Holbæk, der kunne fortælle, at han havde fået en telefonopringning fra en mand, der talte engelsk med pakistansk accent. Den engelsktalende mand sagde, at han ringede fra et teleselskab, og at anmelderen havde vundet en præmie på $10.000. Han skulle blot oplyse passwordet til sit NemID.

Anmelderen nægtede at oplyse koden til manden, hvilket fik den falske telesælger til at true med, at han ville spærre borgerens Nem-id. Anmelderen konstaterede efter telefonsamtalen, at hans NemID var spærret.

Det lykkedes ikke gerningsmanden at anvende NemID´et.

Banken hjalp efterfølgende den 49-årige med at bestille et nyt Nem-id.

Ovenpå mandagens episode opfordrer politiet alle borgere til at udvise den største skepsis overfor denne type telefoniske/personlige henvendelser, da der er mange svindlere, der forsøger at franarre folk deres NemID oplysninger, for at misbruge dem til økonomisk kriminalitet.