Ta’ familien med til Efterårsmarked i Andelslandsbyen Nyvang

I weekenden er der efterårsmarked i Andelslandsbyen Nyvang. Arkivfoto: Rolf Larsen.


Der er masser af aktiviteter for hele familien, når Andelslandsbyen Nyvang i weekend holder det traditionsrige Efterårsmarked med gøgl, nostalgi og masser af høststemning.

Lørdag åbner markedet med et med et stort høstoptog og høsttale af kogekone og foredragsholder, Camilla Plum.

Markedet byder også på luftgynger, gøgler-forestillinger og meget andet, som hører til en markedsplads i 1940’erne.

På Nyvangs husmandssted kører det gamle tærskeværk for fuld drøn. Og i den røde lade er der ægte dyrskuestemning, når der bliver holdt mønstring på det lokale kødkvægskue.

Foran Nyvangs Hovedbygning er der et stort marked med lokale fødevarer og spændende brugskunst, og her kan gæsterne også selv prøve kræfter med gammeldags mad.

Andelslandsbyen byder også på egne madprodukter. Prøv fx smør og rygeost fra Mejeriet, syltede sager fra Husmandsstedet, pølser og andre kødvarer fra slagteren og brød og kager fra Bageren.

Søndag er der kagekonkurrence og gæster med en god gammel kageopskrift hjemme, opfordres til at bage kagen og tage den med til en venskabelig dyst om den bedste kage.

Begge dage er der sjove børneaktiviteter. Husholdningsforeningen har indsamlet finurlige opskrifter fra landsbyens koner med gode råd til en hverdag præget af krisetid, sparemad og erstatningsvarer. Men de travle husmødre har væres sjuskede og afleveret halve opskrifter, så der er brug for børnenes hjælp for at kogebogen kan blive færdig. Jagten på opskrifter fører dem rundt i hele landsbyen, hvor de bla. skal hjælpe med at riste korn til erstatningskaffe og pynte kogebogen, så den bliver helt deres egen.

Det er muligt at tage gratis shuttlebus fra Holbæk Station til Andelslandsbyen. Der er halvtimes drift, og første tur er fra stationen kl. 9.30. Sidste tur er fra Andelslandsbyen kl. 16.15.

Se hele programmet på Andelslandsbyen.dk

Denne artikel er publiceret den 7. september 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply