19. juli 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/torben7400/">torben7400</a> / Pixabay

Arkivfoto: torben7400 / Pixabay

Den 5. september hylder Holbæk Kommune danskere, inden for Udenrigsministeriet, forsvaret, redningsberedskabet, politiet og sundhedsvæsenet, der har været udsendt på internationale fredsstøttende og humanitære missioner siden 1948. Det sker i anledning af Den Nationale Flagdag.

Kl. 17.30 er der reception i Byrådssalen og her vil borgmester Christina Krzyrosiak Hansen holde tale og der vil være et musikalsk indslag samt et let traktement under receptionen.

– Vi har en god tradition i Holbæk Kommune med at markere Den Nationale Flagdag. Det er en dag, der er tilegnet de personer, der har været udsendt i international tjeneste, og jeg synes, at det fra samfundets side er en god måde at tilkendegive respekt og støtte til de udstationerede, til veteranerne, til de faldne og til de pårørende. En højtidelig dag med mange følelser og minder på godt og ondt, som jeg personligt ser frem til at deltage i, fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Det er ottende gang, at Holbæk Kommune markerer dagen, hvor veteraner, soldater, pårørende samt andre interesserede er velkomne til at deltage. Det vil dog være nødvendigt at tilmelde sig arrangementet i byrådssalen og det skal ske senest torsdag d. 30. august hos borgmestersekretær Jette Hansen på e-mail: jh@holb.dk eller på tlf.: 72 36 80 89.

Efterfølgende gudstjeneste
I lighed med tidligere år har Skt. Nikolai Kirke valgt at markere flagdagen med en aftengudstjeneste i anledning af Danmarks udsendte kl. 19.00. Alle interesserede, involverede, pårørende og bekendte til udsendte, som har gjort eller gør international tjeneste, inviteres til gudstjenesten.

Efter gudstjenesten inviteres alle til en kop kaffe/the i Klostersalen i Sortebrødreklosteret.

Den Nationale Flagdag blev første gang højtideliggjort i 2009, og over hele landet markeres dagen med taler, gudstjenester, kranselægninger og receptioner.