26. maj 2024

Svinninge Revyen er med i kampen mod ensomheden. Her er det Jørn Michaelsen og Rikke Kure på scenen. PRfoto: Svinninge Revyen.

Svinninge Revyen er med i kampen mod ensomheden. Her er det Jørn Michaelsen og Rikke Kure på scenen. PRfoto: Svinninge Revyen.
Den 25. april står Ældresagen Tornved-Svinninge for et stort arrangement med “Danmark Spiser Sammen” og har i den anledning fået Svinninge Revyen til at stå for underholdningen.

Arrangementet, der har til formål at bekæmpe ensomheden, kommer til at foregå i lokalerne på Elmelunden i Jyderup og tilmeldingerne strømmer allerede ind.

– Det er så overvældende og meget, meget rørende med dén opbakning, der har været til dette års Danmark Spiser Sammen, fortæller formand for Ældresagen Tornved-Svinninge Brit Jensen.

– I 2017 havde vi to middage og denne bliver den første middag i år. Vi har prøvet at skabe kontakt til målgruppen blandt andet med flyers, som vi har afleveret i lokalområdet på lægehuse, biblioteker og hos hjemmeplejen. Derudover opfordrede jeg på Ældresagens årsmøde i marts måned de fremmødte om at tage for
eksempel naboen med til spisningen. Det er jo ikke altid lige nemt at se eller vide, hvem der har glæde ved at komme ud til et fælles arrangement, fordi ensomhed er så tabubelagt og noget, som folk sjældent taler om.

Svinninge Revyen støtter op om arrangementet
Da instruktøren for Svinninge Revyen Susanne Knudsen blev kontaktet, var hun ikke sen til at sige ja tak til at sørge for noget underholdning til arrangementet i Jyderup.

– Vi har sammensat et særdeles godt setup med amatørskuespillerne Rikke Kure og Jørn Michaelsen, som helt sikkert nok skal få både latterbrøl og tænksomme miner frem hos deltagerne. Vi er godt i gang med øvningen og vi glæder og til at optræde i den gode sags tjeneste, siger Susanne Knudsen.

Over 200.000 ensomme
Arrangementet den 25. april er en del af det landsdækkende Danmark Spiser Sammen i uge 17, som Ældresagen har taget initiativ til sammen med blandt andet folkebevægelsen mod ensomhed. Det hele sættes altså i gang i uge 17, men Danmark Spiser Sammen vil strække sig over hele året. Formålet er at få os alle til at kigge op og række ud, og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig, så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme og Folkebevægelsen mod Ensomheds har en vision om at halvere antallet inden udgangen af 2020. Over 70 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er altså den store landsdækkende begivenhed Danmark Spiser Sammen.

Hvis man er hurtig på tasterne, kan man stadig nå at tilmelde sig arrangementet i Jyderup via Ældresagen Tornved-Svinninge.

– Ellers kommer der helt sikkert flere muligheder senere på året, siger formand for Ældresagen Tornved-
Svinninge Brit Jensen.