29. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/JSKlingemann/">JSKlingemann</a> / Pixabay

Onsdag den 14. marts kan man høre historiker Rasmus Wichmann fortælle om de historiske beretninger, der har inspireret George R.R. Martins “En sang om is og ild” og dermed tv-serien “Game of Thrones”.

Virkeligheden er mere gruopvækkende end nogen TV-serie! Kan det virkelig passe at “the Red Wedding“ har fundet sted? Det kan det – og virkelighedens “Black Dinner“ i 1440 var ikke noget for børn. De blev nemlig også slået ihjel ved den lejligheden!

Game of Thrones – og bøgerne de er baseret på – lægger sig faktisk tættere op ad historiske beretninger end mange historiske film og serier. I foredraget kan man høre om virkelighedens Lannisters (Lancasters), Targaryens (huset Stuart) og om den ægte “Hound“, Hugh De Lacy.

Og der er især godbidder fra den skotske og irske historie.

Foredraget finder sted på Holbæk Bibliotek onsdag den 14. marts kl. 19.

Billet à 30 kr kan købes på kommunens biblioteker eller via bibliotekets hjemmeside.