4. marts 2024

And er populært til jul, men er den købt på Bjergskovvej 18 anbefaler Fødevarestyrelsen, at man kasserer den, da den er slagtet under uhygiejniske forhold. Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/RitaE/">RitaE</a> / Pixabay

And er populært til jul, men er den købt på Bjergskovvej 18 anbefaler Fødevarestyrelsen, at man kasserer den, da den er slagtet under uhygiejniske forhold. Arkivfoto: RitaE / Pixabay
Fødevarestyrelsen advarer nu mod gæs og ænder, som er blevet slagtet ulovligt på en gård på Tuse Næs.

Fødevarekontrollens Rejsehold har været på besøg på adressen Bjergskovvej 18, hvor det blev konstateret, at der ulovligt er blevet slagtet og solgt ænder og gæs.

Slagtning og rensning af ænder og gæs er, ifølge Fødevarestyrelsen, sket under stærkt uhygiejniske forhold. Styrelsen vil ikke udelukke, at ænder og gæs har været syge inden slagtning og sammenholdt med de uhygiejniske slagte- og opbevaringsforhold forhold er der således risiko for, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet.

Forbrugere kan derfor risikere fødevarebåren sygdom ved at spise produkterne, oplyser Fødevarestyrelsen, der samtidig anbefaler at man kasserer gæs og ænder, hvis man har købt dem på adressen.