4. marts 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.
politi
Fredag morgen kort efter klokken 8.30 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en bilejer om, at dennes bil var blevet stjålet.

Bilejeren oplyste, at bilen havde stået i tomgang i et par minutter i et industrikvarter i Jyderup. Men da bilejeren kom tilbage til bilen, var den blevet stjålet af en ukendt biltyv, som ingen havde set.

Politiet efterlyste bilen som stjålet.

Et par timer senere fik politiet et par henvendelser fra nogle butiksindehavere i Viby Sj. om, at en mand, som de kendte, havde kørt med høj hastighed gennem byen i en bil, som formentlig var den stjålne bil fra Jydeurp.

Politiet kørte til området og fik kl. ca. 11.35 på Sø Svenstrup Byvej kontakt med både bilen og den mistænkte – en 25-årig mand uden fast bopæl – som udramatisk blev anholdt som mistænkt for biltyveriet.

Den anholdte mistænktes for at være påvirket af både spiritus og narkotika, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Sigtelserne mod den 25-årige biltyv kom også til at omfatte kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet.

Efter afhøring til sagerne blev den 25-årige løsladt, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres. Bilejeren har fået sin bil retur.