12. juli 2024

En af Kattens Værns 10 Katte-inspektører i aktion. Foto: Jesper von Staffeldt.

En af Kattens Værns 10 Katte-inspektører i aktion. Foto: Jesper von Staffeldt.
Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Det var kattens.

Valgkampen i Holbæk kommune har selvfølgelig mest drejet sig om dårlig økonomi, børn, unge, skolerne og de ældres forhold, og som socialdemokrat, tror jeg læserne ved hvor de har mig. Men jeg har også en lille interesse: Vi skal ikke kun tænke på de tobenede men også vore firbenede venner, og her tænker jeg især på de forarmede og herreløse katte i kommunen. Fra 2016 og lidt mere end et år frem havde kommunen en ordning med Kattens værn, således at hvis holbækborgere ringede til dem, kom der en katteinspektør fra denne organisation og tog sig af problemet, uden det kostede borgeren en krone. En ordning som ville betyde at hvis kommunens forsatte med at have det samarbejde, ville vildkatteproblemet blive mindre og mindre, og hermed også koste kommunens skatteydere færre og færre penge. Men til næste år er der tilsyneladende ikke penge til dette samarbejde – det drejer som et beløb på ca. halvtredstusind kr., og det betyder at alt det der er bygget op igennem to år kan falde på gulvet og at hvis borgerne i Holbæk ringer til Kattens Værn kan komme til at betale op til tusind kroner af egen lomme for at hjælpe en herreløs kat. Mange penge for en person, som måske kun har en folkepension at leve af. Hvis du igen stemmer mig ind i byrådet vil jeg også bl.a. arbejde for vi i Klima- og miljøudvalget finder disse penge.

Med venlig hilsen

Ole Brockdorff (A)
medlem af byrådet og næstformand i klima og miljøudvalget.