19. april 2024

Onsdag fortæller Anne Schiøtz om sin far sangeren Aksel Schiøtz, der nok i sær er kendt blandt vore ældre læsere.

Aksel Schiøtz (1906-75) var populær i sin samtid, især som fortolker af danske sange, men også hans fortolkninger af klassiske arier af Händel og Mozart var gankse populære. Udover at fortrylle danskerne med sin tenorstemme, underviste han også både i sang, både herhjemme og i USA og Canada.

Under den tyske besættelse af Danmark blev han umådeligt populær gennem sine mange koncerter landet over, ikke mindst gennem sine mange indspilninger af danske sange og romancer

Anne Schiøtz er selv sanglærer og har bl.a. undervist på Musikhøjskolen på Frederiksberg og Sjællands Musikhøjskole. Hun har tillige været kirkesanger og koncertsanger. Hendes foredrag bliver ledsaget af musikindslag.

Arrangementet starter klokken 19.00 og foregår i Præstegårdssalen, Nybyvej 12, Gl. Tølløse.