28. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

I fagbladet 3F kan man læse en interessant artikel om uddannelsesniveauet for kandidater til kommunalvalget. Det store antal af faglærte og ufaglærte vil få betydning for valgets udfald, når kommunens borgere sætter deres kryds, udtaler en valgforsker i samme blad.

En gennemgang af kandidaternes uddannelsesniveau viser at hos socialdemokratiet er gennemsnittet af faglærte og ufaglærte under halvdelen nemlig 49%. Hvorimod undersøgelsen viser at blandt Venstres kandidater er gennemsnittet over 50%, nemlig 53%.

Det er en interessant oplysning idet vælgerne har en tendens til at stemme på kandidater der ligner dem selv. Hvor meget og hvor lidt er ikke til at sige, udtaler en forsker som har stået bag undersøgelsen.

Undersøgelsen er interessant, idet vores lokale kandidater fra socialdemokratiet oftest bryster sig af, at have en høj andel af arbejdere på stemmesedlen. Så også på dette område er Venstre det lokale arbejderparti.

Bjarne Kongsted
Byrådsmedlem og kandidat (V)