Læserbrev: Byrådet bestemmer – husk det

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Byrådet bestemmer – husk det

Carsten Andersen, byrådskandidat for Venstre. Foto: Venstre.

Et af spørgsmålene i valgkampen har været, om det i virkeligheden er kommunens administration, der bestemmer for meget. Det er et spørgsmål, der bestemt ikke er af ny dato, men det er meget vigtigt at huske, at det er byrådet, der bestemmer i den sidste ende.

Set udefra virker det helt underligt på mig, at man på et tidspunkt gav de politiske udvalg nogle nye navne, der er alt for lange, og som ingen kan huske. Forklaringen har været, at det skulle afspejle det, som udvalget arbejder med, og det virker ærlig talt lidt søgt på mig. Kald dog udvalgene noget mundret som ”Udvalget for Børn”, ”Udvalget for voksne” m.v. Det giver meget bedre mening.

Skolerne fik også nye navne, som ingen nu kan huske, og man får ikke bedre skoler af at skifte navnene. Det er alt andet lige indholdet, som det handler om.

På mig virker det som om, at nogle administrative medarbejdere har fået lov at udfolde sig i forbindelse med ovennævnte, som byrådet så er gået med på. Skaderne er heldigvis ikke uoprettelige. Navnene kan let ændres igen til noget mere mundret.

Carsten Andersen
Kandidat for Venstre
Labæk 2
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 24. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

7 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Hallo Carsten !!

  Hvorfor har du været tilbageholdende med at give dine tidligere politiske kolleger dette gode råd ?? Men OK – bedre sent end aldrig 🙂

 • Carsten Andersen

  Jeg har haft mange andre gøremål end byråd i de sidste seks år. Nu er jeg tilbage med fuld styrke, og jeg håber naturligvis at blive valgt den 21. nov. Vh. Carsten.

 • Lars O.

  En stærk kritik af det siddende byråd og ikke mindst af borgmester Søren Kjærsgaard fra hans eget parti, der, må man forstå, lader sig styre af administrationen.

 • Hanne Duelund Larsen

  🙂

 • Knud Erik Hansen

  Hej Carsten
  Dit indlæg er en sandhed med visse modificationer. Byrådet har givet administrationen tilladelse til, at træffe selvstændige afgørelser uden om byrådet inden for visse områder.

 • Carsten Andersen

  Det har du ret I Knud Erik Hansen, men det ændrer ikke på, at det er byrådet, der bestemmer i den sidste ende.

 • Knud Erik Hansen

  Byrådet omgør ikke administrationens beslutning med mindre der pludselig går politik i beslutningen – derfor beslutter administrationen også – husk det.

Leave a Reply