Orø: Nu falmer skoven trindt om land

Om 14 dage er der ikke mange blade tilbage på træerne, for det blæser godt på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det er rigtig efterår her i efterårsferien, der er måske de danskere som vil påstå det har været efterår siden juni måned. 2017 er ikke et år som vil huske for en solfyldt sommer.

Søndag morgen så det for en gangs skyld ud til det ikke ville regne eller blæse og der var oven i købet udsigt til en smule solskin og noget som mindede om en blå himmel. Man bliver taknemmelig for lidt. de eneste som er rigtig glade for vejret er rejsebureauerne som kan melde totalt udsolgt af rejser til de varme lande sydpå.

Og vejret har også drillet deres udsendte medarbejder, som for fjorten dage siden startede optagelserne til 3 udsendelser om Orø til TV Kanal Roskilde. Årsagen til dette var journalist Anette Westphal Tuesen og undertegnede skulle producere en udsendelse om Roskildes første Rockorkester. Optagelsen foregik på Galleri Art Door i Næsb , og grunden til dette var at en af de personer som var med i dette rockband hedder Hans Knudsen, og som har boet i mange år på Orø. Anette Westphal Tuesen blev så inspireret af stedet og spurgte om jeg var frisk på at producere et par udsendelser om Orø.

Det sagde jeg ja til, uvidende om hvordan vejret ville være på optagelsestidspunktet. Hovedoptagelserne fandt sted d. 28. og 29. september.

Det blæste “en halv pelikan” og mere til, selv da vi sad indendørs på Orøfærgen gjorde blæsten sig bemærket, så jeg har haft gang i at filtrere blæsten væk fra lyden, så godt det kunne lade sig gøre.

I Havnekiosken stødte Ole Nielsen til, som skulle være vores guide rundt på Orø hvorvi bl.a. nåede at se Orøstenen Ole Nielsens familie gård gennem 6 generationer, og aflægge Orø Strand et kort besøg. Det blev fuldt op af et senere besøg hvor vi så dyreparken. Denne dag sluttede i Kulturbeholderen, hvor Ole bl.a fortalte om Orøkorset, og senere stødte multikunstneren Steen Langvad til.

Næste dag blev der tid til at besøge Knud Erik og hans landbrugsmuseum, Sten Langvads værksted og hans figurer rundt på øen, og turen sluttede meget hyggeligt på Den gode Viking hvor vi begge. nød Birthes lækre smørrebrød.

Tilbage stod og står nogle stillbillede optagelser, et interview med Østre Færges overfartsleder, så jeg “Be´r bare guderne om godt vejr.´”

Kanal Roskilde sender på det storkøbenhavnske sendenet, som dækker hele Storkøbenhavn, Roskilde, Helsingør Frederikssund, Jægerspris, et interessant område hvis man vil trække turister til Isefjordens Perle. Udsendelserne kan ikke ses på Lokalkanalen, men mange Orøborgere kan se dem, hvis man f.eks kan se de københavnske TV-stationer som: Christiania, TV Nordsjælland osv, og desuden vil man kunne finde dem på Kanal Roskildes hjemmeside. Derimod vil de ikke blive lagt på Ø-kontorets hjemmeside.

Se den lille Efterårsvideo – se den gerne i HD-kvalitet

Denne artikel er publiceret den 16. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Hanne Duelund Larsen

    Det bliver spændende at se 🙂

    Godt initiativ af Kanal Roskilde må man sige !!

Leave a Reply