Holbæk Kommune bruger flere penge end gennemsnittet på idræt

Foto: Rolf Larsen

Holbæk Kommune offentliggjorde mandag, at kommunen bruger 1015 kroner pr. indbygger til Idræt. Det er mere end gennemsnittet på 865 kroner – og meget mere end fire ud af fem nabokommuner.

Det er DGI, som har undersøgt hvor mange penge landets kommuner bruger på idræt. Undersøgelsen placerer Holbæk på 28. pladsen – og på 3. pladsen blandt kommunerne i Region Sjælland.

Det glæder formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab” Emrah Tuncer, som til Holbæk Kommunes hjemmeside siger:

– Det er positivt, at vi ligger godt til i opgørelsen, men vigtigst er, at vi får rigtig meget ud af de penge, vi investerer i idræts- og fritidsområdet. Det er sportsbyen, vores aktive foreninger og mange events som for eksempel cykelløb, fjordsvømning og natløb et stærkt udtryk for.

Han fremhæver dog de frivilliges indsats som uundværlig:

– En fornuftigt økonomi er en forudsætning for, at foreninger og aftenskoler kan lave gode aktiviteter, men de ville aldrig blive gennemført uden de mange frivillige, ulønnede kræfter, som hver uge lægger et stort arbejde og engagement i at skabe meningsfulde aktiviteter for dem selv og andre, siger udvalgsformanden.

I Holbæks nabokommuner Lejre og Sorø bruges der henholdsvis 482,20 kroner og 448,20 kroner. Ringsted bruger 598,70 kroner og Odsherred bruger 731,70 kr. mens Kalundborg bruger flere penge end Holbæk med 1032,20 kroner.´

Dokumentation: DGIs notat om kommunernes udgifter til idræt (ekstern .pdf-fil)

Denne artikel er publiceret den 14. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply