Skvulp Festival: Svævebane, zumba, kunst, stoledans og masser af 80’er pop-ikoner

Arkivfoto: Unsplash / Pixabay

Fredag og lørdag står Holbæk – og i sær havnen – på den anden ende, når årets udgave af Skvulp Festival løber af stablen.

Det bliver nok mere end et lille bølgeskvulp, med alle de aktiviteter, koncerter og forestillinger, der er på programmet. Bl.a. optræder Cirkus Kæphøj og teatergruppen Elverfolket på festivalen, ligesom der er flere scener med musik i løbet af de to dage festivalen varer.

Både Gl. Havn og den tidligere erhvervshavn – der nu går under det mere hippe navn ‘Krags Brygge’ er taget i brug til de mange spændende aktiviteter, som bl.a. byder på Zumba, stoledans for seniorer, pariserhjul, madmarked, streetart, parkour og tennis.

Ude i vandet vil der også være mange aktiviter bl.a. opvisning og konkurrence i roning, flyboards og klap en fisk.

Skulle det ske, at man fredag aften fik rigeligt af festival, så kan man begive sig op i Ahlgade, hvor der er aften åben. Og vil man tilbage igen, så kan man tage en 300 meter lang svævebane gennem Blegstræde, tilbage til Skvulp.

80’er ikoner på Filmtorvet
Skvulp er ikke kun aktiviteter i og ved vandet. Det er også musik – masser af musik med både etablerede kunstnere, up comming bands og musikskoleelever. Lørdag byder så på en perlerække af de største danske navne fra 80’erne. Her vil 80’er-pop ikoner som Søs Fenger, Sko/Torp og ikke mindst Rugsted og Kreutzfeldt give koncert sammen med Jimmy Jørgensen og Erann DD.

Dem der ikke er gamle nok til at have oplevet Søs Fenger i News – og måske nok også en del yngre end det, vil måske foretrække musikudbuddet fredag aften, hvor bl.a. Citybois og Bro og Vild $midt spiller.

Natbusser tik omegnen
Den offentlige transport er almindeligvis mere end mangelfuld i Holbæk Kommune om aften og natten, og det gør det svært at komme hjem hvis man har været en tur i byen i Holbæk. Men i anledning af Skvulp Festival er Dito Bus hyret til at køre to afgange fra Holbæk på to forskellige ruter, som går rundt til de større byer i kommunen.

Det er gratis at være med og hele programmet kan ses på www.skvulpfestival.dk

Denne artikel er publiceret den 1. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply