Kundbysagen: Lærer optog samtale med terrordømt pige – nu håber han hun får hjælp

Kundbypigens tidligere lærer håber hun får hjælp – og selv tager imod hjælp. Privatfoto.


Lærer Christian Koed optog i hemmelighed en 55 minutter lang samtale med den nu 17-årige pige, som tirsdag blev kendt skyldig i forsøg på terror. Det skriver dr.dk.

Inden da, havde han oplevet hvordan hun havde ændret sig fra at være en pjattet teenagepige, som var glad for musik og dyr, til at være islamisk konvertit, der talte om jihadisme.

Den 19. november 2015 – mindre end to måneder før pigen blev anholdt – skrev Christian Koed et bekymringsbrev til Holbæk Kommune, hvor han bl.a. skrev: “Hun hylder åbenlyst jihadisme og Islamisk Stat”.

Politiet og Politiets Efterretningstjeneste havde den 2. december en såkaldt ‘bekymringssamtale’ med pigen, men efterretningstjenesten mente ikke, at pigen udgjorde nogen risiko.

En måned senere, i starten af januar 2016, gennemførte politiet igen en bekymringssamtale med pigen.

Den 5. januar optog Christian Koed så en fortrolige samtale han havde med pigen på en køretur. Samtalen blev senere en del af bevismaterialet i sagen mod pigen, der for alvor startede, da politiet den 13. januar rykkede ind i familiens hus i Kundby med bl.a. forsvarets bomberyddere. Det skete efter hendes mor og en ven dagen før havde fundet kemikalier i huset og kontaktet politiet.

Tirsdag blev hun dømt skyldig i forsøg på terror ved at have planlagt at bombe to skoler, herunder sin tidligere folkeskole i Fårevejle.

Christian Koed har et ønske om, at alle lærer af denne sag, at man tager signalerne alvorligt, så lignende kan forhindres i fremtiden. Og så håber han, at den nu 17-årige pige får hjælp:

– Jeg vil bare gerne, at der kommer nogen, efter at hele det her cirkus er slut, som virkelig kan hjælpe pigebarnet. Og at hun så også selv vil hjælpes rigtigt, siger han til DR.

Denne artikel er publiceret den 16. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Lars H. Christensen

    Skolen, forældrene, Kommunen, Politiet – komplet uduelige snakkehoveder. Denne såkaldte lære “ven” optager en fortrolig samtale som han overdrager til Politiet, han får nu opmærksomhed i Dr som om hans “ekspertise” er andet end “se hvor god jeg er”.Denne dom er helt ude af proportioner – jeg har selv Acetone og Brintoveilte stående – gys. jeg har også skrevet med bekendte om vores dysfunktionelle politiske system – hvornår banker Politiet på. 14 dage inden skyldsspørgsmålet blev afgjort annoncere pressen at retslægerådet anbefaler forvaring…hmm..håber nævningene så bort fra denne autorative udmelding? Min tro på det danske retssystem og børne/unge forsorg har lidt et yderligere knæk..Grit Stage er uduelig, har travlt med at være talsmand for Black army i Odense. Mine tanker går til den unge dame der har fået en urimelig behandling.

Leave a Reply