De testede Gran Fondo-ruten

Foto: Gran Fondo Denmark 2017


Et felt på 40 ryttere afprøvede søndag en del af ruten forud for Gran Fondo Denmark-løbet til august.

Klokken 9.00 søndag formiddag sendte borgmester Søren Kjærsgaard feltet, bestående af ryttere fra Holbæk Cykelsport, repræsentanter fra danske cykelmedier, sponsorer samt en række inviteret gæster, ud på en 130 km lang tur, der gik over de vigtigste strækninger af ruten til årets Gran Fondo Denmark. Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler førte an.

Mange stigninger
Når løbet afholdes til august får løbet start og mål i Ahlgade, hvor der også vil være et såkaldt ‘expoområde’. Ruten går over alle de kendte bakker i de nordvestlige Sjælland, heriblandt de i cykelkredse kendte stigninger som Mørkemosebjerg, Kårup Bakke, Asnæs Indelukke og Høve Stræde. I alt 17 stigninger vil være markeret med skilt, der angiver stigningsprocenter og højdemeter.

– Jeg tror, at deltagerne bliver overrasket mange steder. Specielt de mange udenlandske deltagere finder ud af, at Danmark ikke er helt fladt, siger Danmarks Cykle Unions event manager Jens Kasler og fortsætter:

– Vi havde en super dag, og jeg og de andre deltagere kunne mærke på egen krop, at vi virkelig har en fantastisk rute, som vi glæder os til at vise frem til de mange danske og udenlandske deltagere, der kommer til Holbæk til august.

Gran Fondo Denmark er kvalifikationsløb til UCI Gran Fondo World Championships, også kaldet amatør-VM, der i år afvikles den 24. til 27. august i franske Albi.

Lørdag den 12. august køres der ekeltstart i Holbæk bymidte og søndag den 13. august køres der landevejsløbe med start og mål i Ahlgade. Foruden Gran Fondo-løbene lørdag og søndag, køres i forbindelse med arrangementet også Junior Cup-enkeltstart lørdag, mens Herre Eliten kører en PostNord Cup-afdeling søndag.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 9. maj 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply