Kundbysagen: Købte bombekemikalier i Holbæk

Anklageren fremlagde i retten kvitteringer der viste, at pigen den 28. december sidste år købte kemikalier, som kan bruges til fremstilling af sprængstoffet TATP – også kendt som ‘Satans moder’.

En kvittering viste f.eks. at hun havde købte brintoverilte i en Matas i Ahlgade i Holbæk. I en anden forretning i Ahlgade købte pigen en flaske acetone. To af de ingredienser, der indgår i TATP.

Arkiv foto: Rolf Larsen.


Få timer senere sender hun et billede af de to ingredienser til Baghdadi Al-Roulahdi, som anklager mener at pigen har troet var ISIS’ lederen Abu Bakr al-Baghdadi på grund af navnesammenfaldet.

Pigen indledte en korrespondance med en person i starten af december sidste år, hvor hun søger råd om angreb. Der foregår en hvis kommunikation og i midten af december skriver pigen til personen om at angribe Sydskolen i Fårevejle med en bombe den 8. januar, hvor der vil være fest for ‘de vantro’.

Juleaften søger hun for første gang, ifølge anklageren, efter oplysninger om sprængstoffet TATP. Næste dag ser hun to videoer, med prøvesprængninger af TATP. Videoerne blev herefter vist på storskærmen i retten.

Anklageren fortæller at pigen i begyndelsen af januar på internettet søgte på hvordan man bliver martyr og på emner om døden.

Ifølge anklageren, har pigen også søgt på bomber lavet af gødnignsprodukter og på disse produkter på en byggemarkedhjemmeside.

Anklageren mener, at kunne bevise, at pigen kort tid efter hun var konverteret til islam søgte viden om hellig krig (jihad) og planlgade terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København. Desuden mener anklageren at kunne bevise, at hun var havde skaffet kemikaler til fremstilling af TATP samt at det var tilfældigheder der forhindrede at der blev sprunget en bombe ved Sydskolen og ikke fordi pigen fik kolde fødder og, at grunden til angrebet på Carolineskolen blev forhindret var, at pigen blev anholdt af politiet.

Denne artikel er publiceret den 20. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply