Lokal entreprenør bygger økologisk bydel i Karise

Sådan forestiller man sig, at der vil se ud i den nye bydel i Karise, som Daurehøj Erhvervsbyg A/S er ved at opføre. Grafik fra prospekt.

Sådan forestiller man sig, at der vil se ud i den nye bydel i Karise, som Daurehøj Erhvervsbyg A/S er ved at opføre. Grafik fra prospekt.


Daurehøj Erhvervsbyg A/S, der har hjemme i Tuse, er i fuld gang med at opføre huse til Karises nye grønne bydel ’Permatopia’ på en græsmark i udkanten af Karise by.

Der er tale om et alternativt samfundskoncept inspireret af moderne teknologi og tidligere kulturperioders viden og kunnen.

Der bygges i alt 90 rækkehuse, som vil udgøre den nye bydel – og da alle boliger skal stå indflytningsklare inden jul, er der fart på.

Det er Daurehøj Erhvervsbyg A/S, der har hovedentreprisen på 57 mio. kr. og skal opføre samtlige boliger i Permatopia. Ejer og direktør, Birger Daurehøj, er svært begejstret for virksomhedens centrale rolle i så stort og innovativt et byggeprojekt som Permatopia er:

– Det er jo ikke hver dag, at man får en bestilling ind af døren på at bygge en hel ny bydel.

Konceptet bag Karises nye bydel er udviklet af eksperter i samråd med kommende beboere. Som navnet antyder, er visionen at skabe et selvforsynende samfund a la permakultur.

Permakultur er et alternativt koncept, hvor landbrug, forsyning og boliger hænger sammen i et kredsløb, der ikke forurener og nedbryder miljøet. Metoden opstod i 70’erne som reaktion på industrialiseringen af landbruget efter 2. verdenskrig og den stigende forurening af jord og vand.

Allerede til sommer kan Permatopias første generation flytte ind i deres nye boliger. Boligerne opføres i 8 klynger med løbende aflevering. 2 klynger står færdige nu til sommer, 3 klynger til efteråret og de sidste 3 klynger skal afleveres lige inden jul.

De 90 rækkehuse beskrives som “attraktive, åndbare og økologiske lavenergihuse i 2 etager, opført i bæredygtige materialer, som giver minimal vedligeholdelse og lang holdbarhed”.

Denne artikel er publiceret den 11. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply