Nu kan studerende få et arbejdssted i Holbæk Uddannelses- og Studiecenter.
Det kommunale læringscenter på den tidligere Østre Skole har skiftet navn til Holbæk Uddannelses- og Studiecenter eller forkortet HUSC. Trods det nye navn er missionen fortsat den samme; nemlig at give folk i Holbæk og omkringliggende kommuner bedre muligheder for at uddanne sig lokalt.
Mødested for studerende
Er man under uddannelse, så har Holbæk Uddannelses- og Studiecenter et nyt tilbud til studerene om at benytte de nyindrettede studiepladser og grupperum. Tilbuddet gælder studerende, der går på en videregående uddannelse og som er bosiddende i Holbæk Kommune.
– For mange studerende er det en udfordring at finde et sted, hvor man kan arbejde i fred og ro. Hjemme er der ofte mange gøremål, og der er enten langt til eller langt imellem andre egnede steder. Derfor tilbyder HUSC nu et godt bord, WIFI, mulighed for at printe og nogle rolige omgivelser, så man kan hellige sig sin uddannelse, siger Emil Erichsen, der leder HUSC.
Rolige omgivelser
Anne-Sofie Delcomyn Rasmussen, der er ved at skrive speciale i Sundhedsfremme og Pædagogik på Roskilde Universitet, har allerede fundet sig til rette på en af de i alt otte individuelle arbejdspladser. Her læser og skriver hun de fleste hverdage frem mod afleveringen af specialet i slutningen af juni.
– Jeg har en søn, og derhjemme er der mange andre ting, der fylder. Pladserne giver mig noget struktur og nogle rammer, der gør det muligt at lave specialet. Jeg kunne godt have fået en studieplads i København eller Roskilde, men Holbæk er mit nærområde. Så det er rigtig godt, at der nu kommer et miljø for studerende, siger Anne-Sofie Delcomyn Rasmussen, der i øvrigt håber, at pladserne vil blive brugt af flere, så man kan få et fællesskab op at stå.
Udover de individuelle arbejdspladser kan de studerende også benytte de fire grupperum.
– Vi har plads til hele studiegruppen. Der skal blot være én af deltagerne, der bor i Holbæk Kommune. To af grupperummene har videoopkobling, så man for eksempel kan holde et videomøde med sin vejleder. Vi har med andre ord nogle rigtig gode faciliteter, som kan lette hverdagen for vores lokale studerende, siger Emil Erichsen.
Fællesarealerne på HUSC indeholder et opholdsrum og et tekøkken. Her er der også mulighed for at få en kop kaffe. Disse arealer deler de studerende med lærere fra Kalundborg, Odsherred og Holbæk Kommuner, der får deres efteruddannelse på HUSC. Senere kommer der også en lokalt funderet sygeplejeuddannelse til.
Det er gratis at benytte de individuelle arbejdspladser og grupperummene. Man skal dog registreres og have udleveret en nøglebrik, men så kan man også komme, når det passer. Arbejdspladser og grupperum kan efter aftale bookes i kortere og længere periode.