Læserbrev: Det store løftebrud

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev.

Foto: fill / Pixabay

Det store løftebrud.

Da etableringen af Holbæk Sportsby blev stemt igennem, var forudsætningen, at det ikke måtte gå ud over kernevelfærden, og idrætsfaciliteterne uden for Holbæk By.

Tros utallige advarsler er det netop det der er sket.

Store besparelser på velfærden og udskydelse af alle anlægsopgaver, også inden for idrætten, til 2018, læs ubestemt tid.

Det nytter ikke længere at påstå, at det ikke er opførelsen af sportsbyen, der er skyld i nødvendigheden af besparelserne overalt i budgetterne for 2017 og 2018, som flertallet, herunder også borgmesteren, har fremført i tide og utide.

I Nordvestnyt den 15 marts slår den administrerende direktør fast, at driften ikke bidrager tilstrækkeligt til at kunne dække udgifterne til anlæg, herunder sportsbyen, uden at kassebeholdningen bliver så nødlidende, at det næsten er uundgåeligt, at kommunen bliver sat under administration i løbet af året.

Enhver tale om, at sportsbyen ikke har noget med besparelserne at gøre er manet i jorden.

Havde man taget en beslutning om at stoppe projektet, inden den hovedkuldse igangsættelse af byggeriet, havde situationen fortsat været problematisk, men ikke kaotisk, som den er nu.

Der er tale om et løftebrud af dimensioner, der aldrig før er set i Holbæk Kommunes historie. Det bør ikke gå upåtalt hen, over for de ansvarlige politikere.

Borgmesteren udtaler i Nordvestnyt den 18 marts, at han har taget to initiativer der skal sikre Holbæks Økonomi. Det er selvfølgelig i orden, men er det ikke som at tilkalde brandvæsenet efter huset er nedbrændt. Det har i hvert fald ikke noget at gøre med rettidig omhu, som har været et ukendt begreb i beslutningsprocessen i denne borgmesters regeringstid.

Hans Jørgen Larsen
Æblevang 52
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 21. marts 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply