Indsamling gav knap 130.000 kroner til nødhjælp

 Foto: Mikkel Østergaard (Folkekirkens Nødhjælp)


Foto: Mikkel Østergaard (Folkekirkens Nødhjælp)


Da Folkekirkens Nødhjælp søndag holdt landsindsamling, blev der givet godt 30.000 kroner mere i år end sidste år i Holbæk Kommune.

Årets resultat i vores kommune var på 128.998 kroner.

Sidste år var resultatet på 98.183, hvilket var en del under resultatet for 2015, hvor der blev samlet 127.389 kroner ind, ifølge Folkekirkens Nødhjælp.

Dette års resultat mangler stadig optælling fra Udby/ Hørby Sogn og Sønder Jernløse Sogn. Og hvis de kommer op på nogenlunde samme resultat som de to foregående år, vil der komme ekstra ca. 6.500 kroner til Folkekirkens Nødhjælp.

På landsplan var 19.000 frivillige ude og samle ind og det lykkedes de mange frivillige at samle knap 14 millioner kroner ind. Pengene fra årets indsamling går både til katastroferne og til Folkekirkens Nødhjælps langsigtede arbejde, som kan skabe en fremtid med håb for verdens fattigste.  

Og det ser ud til, at årets indsamling giver over end to milioner mere end i 2016. Hos Folkekirkens Nødhjælp er indtrykket, at den ekstra villighed til at støtte skyldes, at verden i disse år er under forandring og konflikterne kommer tæt på:

– Vi har kunnet mærke, at danskerne reagerer med handling, når de kan se, at der er værdier, som er under pres rundt om i verden. Og så har mange hørt FNs appel netop i denne weekend om at gøre noget nu for at forhindre den sultkatastrofe, som er undervejs i flere lande i Afrika, siger generalsektretær Birgitte Qvist-Sørensen.

– Vi er dybt taknemmelige for befolkningens vilje til at hjælpe, som altid er stor. Og i år endda større end sidst vi ringede på, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Denne artikel er publiceret den 13. marts 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply